Schaeferhund med mundkurv af Joshua Sherurcij

Hvis man får brug for at lære hunden at bruge mundkurv eller en såkaldt halti (hundegrime), bør det indlæres på en god måde, så hunden ikke forbinder brugen af mundkurven eller grimen med ubehag og straf. Se her hvordan træningen kan gribes an.

Læs mere: Lær hunden at bruge mundkurv eller grime

Der findes mange typer af hundetræning og hundesport, som man kan dyrke med sin hund, så der er noget for enhver smag og temperament.

Her beskriver og forklarer vi om en lang række af de forskellige slags hundetræning og sportsgrene man kan dyrke i de forskellige klubber og foreninger.

Læs mere: Hvilken slags hundetræning?

Når man får en hundehvalp hjem til familien, er det vigtigt at begynde en målrettet socialisering og miljøtræning.

Læs hvorfor og hvordan denne træning kan medvirke til at give din hund et langt og problemløst liv, og få input til hvilke områder, der er mest vigtige at have fokus på.

Læs mere: Socialisering og miljøtræning af hvalpe

En ægte racehund har altid en gyldig stamtavle, men der findes mange forskellige organisationer, der udsteder stamtavler. Hvilke forskelle er der på disse stamtavler og hvad kan man bruge stamtavlen til?

Læs her og få en gennemgang af betydningen af stamtavler på hunde, og hvad man skal være opmærksom på ved anskaffelse af en hundehvalp.

Læs mere: Stamtavle på hunde - hvem, hvorfra og hvorfor?

Flere artikler