Amerikansk Staffordshire Terrier

Den 1. juli 2010 trådte den nye hundelov i kraft, og der blev tilføjet en lang række nye hunderacer til "Forbudsordningen mod visse hunderacer", som det kaldes i lovgivningen. Her kan du få alle detaljerne om den nye hundelov, høre om selve forbudsordningen og SE ALLE de ulovlige hunderacer med billeder og beskrivelser.

13 eller 14 forbudte hunderacer

Medierne omtaler skiftevis, at der skulle være tale om forbud af både 13 og 14 ulovlige hunderacer, når de omtaler den nye hundelov

Den nuværende formulering af loven, omhandler helt nøjagtigt tretten (13) forskellige hunderacer, samt alle blandinger af disse racer.

Da Pitbull Terrier fra USA og Tosa Inu fra Japan har været forbudte hunderacer i mange år, er disse to racer naturligvis også påført den nye liste over forbudte hunderacer.

Der er derfor helt nøjagtigt tale om elleve nye hunderacer, som er omfattet af hundelovens forbudsordning.

i Kilde: Justitsministeriets vejledning om hundelovens forbudsordning (PDF)

Se vejledningen på linket herover, for at få myndighedernes fortolkning af lovgivning i forståeligt sprog.

De 13 ulovlige hunderacer (klik for billeder og detaljer)

Klik på den enkelte races navn, for at se billeder, læse beskrivelser og få meget andet information om de 13 forbudte hunderacer.

Hundelovens forbudsordning

Selvom listen over ulovlige hunderacer omtales som en forbudsordning, er det alligevel tilladt fortsat at besidde og eje hunde af de 13 forbudte racer - dog med undtagelse af Amerikansk Ptbull Terrier og Tosa Inu. Dette gælder i midlertidig kun, hvis ejeren har anskaffet hunden FØR den 17. marts 2010. De ulovlige hunderacer må dog ikke overdrages til nye ejere, selvom de er ældre end forbudsordningens ikrafttræden.

Hundeejere - der har anskaffet en af racerne tidligere, og derfor fortsat må besidde en af de forbudte hunderacer - er dog forpligtet til altid at lade hunden bruge lukket mundkurv, og altid have den i en fast, kort snor på maks. 2 meter, når den færdes i det offentlige rum.

Opsummering af Hundeloven

Vi har fundet denne vejledning fra Bornholms Politi, som er en fortrinlig opsummering af alle hundelovens hovedtræk. Der afsluttes med de procedurer, som politiet vil bruge i forbindelse med overtrædelser af hundeloven.

Overtrædelser af hundeloven får sandsynligvis mere fokus fra ordensmagten i fremtiden, og hundeejere kan allerede nu forvente et væsentligt højere niveau på bøder for overtrædelser.

Det er endvidere væsentligt at lægge mærke til formuleringen i loven, der lyder således:

" Hundeloven administreres af politiet, som har fået nye pligter og beføjelser "

Bøder for overtrædelse af hundeloven

Disse satser angives som de vejledende bødestørrelser pr. 08-10-2010 for overtrædelser af hundelovens bestemmelser :

  • Hunden løber hjemmefra: 2000 kr.
  • Manglende hundetegn i halsbånd: 1000 kr.
  • Manglende id-mærkning/hunderegister: 2000 kr.
  • Manglende hundeansvarsforsikring: 3000 kr.
  • Hunden bider/skader mennesker ell. dyr: Mindst 4000 kr.
  • Overtrædelse af snorpligt og mundkurvspligt: 2000 kr.
  • I gentagelsestilfælde kan bøden øges med 50%.

Note:

Dertil skal tilføjes, at alvorlige eller gentagne bidepisoder SKAL medføre at hunden aflives på politiets foranstaltning - uanset race. Det samlede materiale fra folketingets behandling af hundeloven kan ses her. Folketingets arbejdsgruppe har desuden udgivet denne betænkning om farlige hunde, som ændringerne i hundeloven er baseret på.

Løse hunde og den nye hundelov

Som udgangspunkt er der ikke indført nye restriktioner omkring løse hunde i den nye hundelov. Der er dog indført mulighed for, at kommunalbestyrelsen kan indføre forbud i bestemt områder eller bydele. Man bør dog være opmærksom på, at hunde kun må være løse, såfremt de er under fuldstændigt herredømme af ejeren - og at der blandt andet er forbud i naturbeskyttelsesloven mod løse hunde i naturen.

 


" -Hvordan håndterer politiet den nye hundelov, og hvad mener DU om loven ? "

Læg gerne din kommentar herunder; men hold tonen pæn og sober.

 

Kommentarer  

Anja 06-10-2010 03:09
Med så mange manglende ressourcer i politiet tror jeg slet ikke på der sker noget uanset hvor mange racer de gør forbudt :-? og så er der bare kommet endnu flere hunde på den liste som alle idioterne vist vælger race ud fra
StaffPuppy 08-10-2010 11:47
Hey, det er et godt link til politiets vejledning :)
asdf 10-10-2010 08:32
Min mand og jeg havde en løs hund efter vores tæve i løbetid mens den knurrede af os, så vi ikke kunne komme til den. Da vi ringede til politiet efter 20 minutter - blev vi bedt om at kigge på hundetegnet og selv ringe til ejeren. Vi sagde endda det var en kamphund uden mundkurv eller ejer :(
WebSurfer 15-10-2010 07:29
den lov er jo meningsløs med mindre der snart kommer et dyrepoliti!!! selv politiet synes den er dybt åndsvag!!
Pia Nielsen 16-10-2010 04:18
Jeg fatter altså ikke hvor de har fået de fleste racer fra til den liste. Er der nogen der overhovedet har dem her i landet?
AmbullDk 24-10-2010 23:23
Man kan jo meget nemt konstatere at de forbudte racer i meget stor stil stadig bliver luftet uden snor og mundkurv. Det er bare et spørgsmål om at gå en kort tur i enhver større by! Så det undrer jo lidt at man slet ikke hører om overfald fra "farlige muskelhunde" efter loven er blevet vedtaget.. der er jo intet ændret i realiteterne ude i verden! Måske muskelhundene godt ved de bliver aflivet hvis de bider nogen nu?? lol
Lotte 11-11-2010 07:43
Vi har fået en bøde for 2000kr fordi vores labrador på godt et år var brudt ud af haven og gået lidt ned af vores vej (hvor alle kender ham). Desværre var politiet i kvarteret i et andet ærinde den dag så de mødte ham også.. loven rammer virkeligt de rigtige!
Maule 18-02-2011 22:08
Efter min mening er hundeloven fuldstændig grotesk.. Det er ikke andet end en "hovsa-løsning", fordi medierne i en periode ikke havde andet at lave, end at skrive om muskelhunde.

Desuden er listen fuldstændig latterlig. Eksempelvis er en boerboel den eneste race i verden, som er avlet til at være vagthund UDEN aggressivitet.

Skulle man lave en lov, der rent faktisk ville kunne gøre en forskel, skulle det kun være lovligt at;
-avle/sælge hunde, hvis man er godkendt avler igennem DKK. Alle hunde der ikke er godkendt til avl skal neutraliseres.
-anskaffe sig en hund, hvis man har deltaget i et før-hund kursus, så man ved, hvad det er man går ind til.
-eje en hund, hvis man som minimum deltager i hvalpetræning.

At gøre bestemte racer ulovlige gør ingen forskel, hvis ikke man vil gøre noget for at ændre folks syn på hunde og det at eje en hund.
Bulldozeren 20-02-2011 22:06
Det der undrer mest, er at det er gået helt upåagtet hen i offentligheden, at det ekspertudvalg, som var nedsat i forbindelse med lovens tilblivelse, rent faktisk stemte IMOD at ulovliggøre visse racer.
Alligevel valgte politikerne at lytte til mindretallet i udvalgtet, og indføre et forbud. Hvorfor lave et udvalg af eksperter; hvis de ikke lytter på deres anbefalinger?
FÅÅÅK 02-03-2011 01:46
Jeg undrer mig stadig besynderligt meget over hvorfor at min kammerats amerikanske bulldog skal have mundkurv på mens hans rottweiler på 90 kg, den hårdeste bidkraft i verden - OG FLESTE OVERFALD I USA NÆST EFTER PITBULL, kan rende rundt med åben mund! det bergriber jeg simpelthen ikke!!
Snøft 16-05-2011 22:54
Hvor er det sørgeligt at se i nyhederne at nogen stadig avler på de ulovlige hunderacer! Man skulle godt nok sætte de politikere der har lavet loven til at ordne de forfærdelige aflivninger. Det kan jo ikke være rigtigt sådan noget foregår i et moderne samfund..!! Det er jo frygteligt det er små hundehvalpe der skal bøde, uanset hvad race det er...
malle 17-05-2011 00:44
lorte lov.... :sad: hvad skal den gøre godt for?
TV2 17-05-2011 11:35
Den lov er KUN lavet for at vise hvordan medierne styrer det danske samfund og samtidig bevise at de fleste politikere er en samling virkelighedsfjern e fjolser, der ikke har det mindste indsigt i den verden de lovgiver om?!?! :-x

Der nedsættes udvalg og argumenteres side op og ned & der diskuteres med raceklubber, kennelklubber og såkaldte hundeeksperter i mere end et år; men alligvel laves der en lov med meningsløs "populær-politik" på helt forkerte oplysninger og grundlag - en lov der tilmed /ikke/ kan administreres og som reelt /ikke/ løser nogen problemer med uansvarlige hundeejere.
TV2 17-05-2011 11:37
Prøv bare at stille disse spørgsmål: Hvor mange kender du med en fertil hanhund, som /ikke/ vil stikke af, hvis der er en lækker tæve i nærheden? Hvor tit ser DU ulovlige hunde uden mundkurv eller snor efter loven trådte i kraft? Hvor mange /mennesker/ er blevet bidt af de nu ulovlige hunderacer i de seneste år, i forhold til de tusindvis af skader som skadestuerne behandler årligt pga. hunde? (der er en risiko ved alt, også hunde... folk bliver bidt, falder over hunde, bliver væltet omkuld, vælter på cykel pga. lange hundesnore og så videre)
Hvis man stadig synes loven med de deciderede raceforbud er fornuftig efter disse spørgsmål er besvaret så mangler man nok noget om hvordan hunde og - ikke mindst - almindelige hundeejere, fungerer i DK.. og nok også om de problemer der er med enkelte ejere indenfor stort set alle hunderacer!

Og så er det tilmed kommet dertil at man skal brække sig over at man midt i aftenkaffen skal se en flok uskyldige hundehvalpe blive aflivet! Jeg håber godt nok der er nogle politikere og visse JOURNALISTER, der har en rigtig dårlig smag i munden! FØJ! Man kan dog kun gætte på deres dagsorden denne gang - men agurketiden nærmere sig, så vær nu ekstra ansvarlige med jeres hunde ALLESAMMEN!
Dennis J 28-05-2011 13:34
haha det her er jo virklig til grin jeg kan nævne nemt 10 racer af hunde der er meget meget farligere end dem på listen som sjovt nok ik er på den og lever iblandt børn og voksne hver dag det er ik hunden der skal være ulovlig men ejeren der skal bestå en skolegang om den race man vil regristrert til længere er den ik det er aldrig hunden
sandra 11-06-2011 11:45
nogle af de racer de mener er ulovlige, er nogle vi slet ikke kender. og det er ikke alle hunde, der er sådan, heller ikke dem der ligner en muskelhund, for det er faktisk ikke en muskelhund der har bidt flest mennesker/dyr. og f.esk en pitbull eller en amerikansk bulldog kan sagtens være en god familiehund, hvis de bliver opdraget rigtigt.
Zenia 02-07-2011 21:24
Det er jo bare et godt eksempel på hvor latterlig og vattet en regering vi har!Føj, for den da! Det jo ikke Lars Løkke der er vores statsminister.. Han har jo overdraget posten til Ekstra Bladet og de andre medier! Det er endnu et af regeringens lette løsninger, overdrag styringen til andre, og hvis der er problemer, så fjerner vi det "bare" ved lov! Så er det sku lige meget om det er hunde eller efterløn, etisk eller uetisk! Men hvad er det lige den her lov hjælper?! Selvfølgelig nu har de der uegnede hundeejer ikke lige en en muskelhund ved hånden så let, MEN det ændre godt nok ikke på antal bid og overfald! En hver hund kan da trænes til det! Så det ender jo med det er en labrador på steroider og fuldstændig kulret oven i hovedet der bliver den næste! Derfor håber jeg vi får en ny og mere hunde/dyre/mennes ke venlig regering inden denne liste bliver for lang! Dette forbud løser intet, men medierne er jo stoppet med at skrive om det, men det er da kun fordi de har fået deres vilje. Men held og "løkke", LARS og de andre der har tænkt sig og stemme på ham!
Anna-Marie 08-03-2012 03:33
Jeg synes hundeloven er til grin. Jeg har en dejlig bulldog blanding, han gør ikke noget, han kan sammen med katte, børn og andre hunde. Lov burte være sådan at man skulle have et kørekort eller bevis på at man har forstand på disse hunde. For det er dem som har hunden der gør noget forkert. Ikke hunden.!