Se de Ulovlige hunderacer
Share |


Se de Ulovlige hunderacer

Muskelhunde

Den 1. juli 2010 trådte den nye hundelov i kraft, og der blev tilføjet en lang række nye hunderacer til "Forbudsordningen mod visse hunderacer", som det kaldes i lovgivningen. Her kan du få alle detaljerne om den nye hundelov, høre om selve forbudsordningen og SE ALLE de ulovlige hunderacer med billeder og beskrivelser.

 

13 eller 14 forbudte hunderacer ?

Medierne omtaler skiftevis, at der skulle være tale om forbud af både 13 og 14 ulovlige hunderacer, når de omtaler den nye hundelov

Den nuværende formulering af loven, omhandler helt nøjagtigt tretten (13) forskellige hunderacer, samt alle blandinger af disse racer.

Da Pitbull Terrier fra USA og Tosa Inu fra Japan har været forbudte hunderacer i mange år, er disse to racer naturligvis også påført den nye liste over forbudte hunderacer.

Der er derfor helt nøjagtigt tale om elleve nye hunderacer, som er omfattet af hundelovens forbudsordning.

Kilde: Justitsministeriets vejledning om hundelovens forbudsordning (PDF format)

Se vejledningen på linket herover, for at få myndighedernes fortolkning af lovgivning i forståeligt sprog.

 

De 13 ulovlige hunderacer er (klik for billeder og detaljer) :

 1. Pitbull Terrier
 2. Tosa Inu
 3. Amerikansk Staffordshire Terrier
 4. Fila Brasileiro
 5. Dogo Argentino
 6. Amerikansk Bulldog
 7. Boerboel
 8. Kangal
 9. Centralasiatisk Ovtcharka
 10. Kaukasisk Ovtcharka
 11. Sydrussisk Ovtcharka
 12. Tornjak
 13. Sarplanina
Klik på den enkelte races navn, for at se billeder, læse beskrivelser og få meget andet information om de 13 forbudte hunderacer.

Hundelovens forbudsordning

Selvom listen over ulovlige hunderacer omtales som en forbudsordning, er det alligevel tilladt fortsat at besidde og eje hunde af de 13 forbudte racer - dog med undtagelse af pitbull terrier og tosa inu. Dette gælder i midlertidig kun, hvis ejeren har anskaffet hunden FØR den 17. marts 2010.

Hundeejere - der har anskaffet en af racerne tidligere, og derfor fortsat må besidde en af de forbudte hunderacer - er dog forpligtet til altid at lade hunden bruge lukket mundkurv, og altid have den i en fast, kort snor på maks. 2 meter, når den færdes i det offentlige rum.

Opsummering af Hundeloven

Vi har fundet denne vejledning fra Bornholms Politi, som er en fortrinlig opsummering af alle hundelovens hovedtræk. Der afsluttes med de procedurer, som politiet vil bruge i forbindelse med overtrædelser af hundeloven.

Overtrædelser af hundeloven får sandsynligvis mere fokus fra ordensmagten i fremtiden, og hundeejere kan allerede nu forvente et væsentligt højere niveau på bøder for overtrædelser.

Det er endvidere væsentligt at lægge mærke til formuleringen i loven, der lyder således:

" Hundeloven administreres af politiet, som har fået nye pligter og beføjelser "

Bøder for overtrædelse af hundeloven

Disse satser angives som de vejledende bødestørrelser pr. 08-10-2010 for overtrædelser af hundelovens bestemmelser :

 • Hunden løber hjemmefra: 2000 kr.
 • Manglende hundetegn i halsbånd: 1000 kr.
 • Manglende id-mærkning/hunderegister: 2000 kr.
 • Manglende hundeansvarsforsikring: 3000 kr.
 • Hunden bider/skader mennesker ell. dyr: Mindst 4000 kr.
 • Overtrædelse af snorpligt og mundkurvspligt: 2000 kr.

I gentagelsestilfælde kan bøden øges med 50%.

Note:

Dertil skal tilføjes, at alvorlige eller gentagne bidepisoder SKAL medføre at hunden aflives på politiets foranstaltning - uanset race.

Det samlede materiale fra folketingets behandling af hundeloven kan ses her.

Folketingets arbejdsgruppe har desuden udgivet denne betænkning om farlige hunde, som ændringerne i hundeloven er baseret på.

Løse hunde og den nye hundelov

Som udgangspunkt er der ikke indført nye restriktioner omkring løse hunde i den nye hundelov. Der er dog indført mulighed for, at kommunalbestyrelsen kan indføre forbud i bestemt områder eller bydele. Man bør dog være opmærksom på, at hunde kun må være løse, såfremt de er under fuldstændigt herredømme af ejeren - og at der blandt andet er forbud i naturbeskyttelsesloven mod løse hunde i naturen.


 

OPDATERING: MARTS 2011 (Se hele Hundelovens Observationsliste med bemærkninger, billeder og uddybelser)

 

 

"-Hvordan håndtere politiet den nye hundelov, og hvad mener DU om loven ? "
Læg gerne din kommentar herunder; men hold tonen pæn og sober.

 

Kommentarer 

 
#1 Anja
Med så mange manglende ressourcer i politiet tror jeg slet ikke på der sker noget uanset hvor mange racer de gør forbudt :-? og så er der bare kommet endnu flere hunde på den liste som alle idioterne vist vælger race ud fra
 
 
#2 StaffPuppy
Hey, det er et godt link til politiets vejledning :)
 
 
#3 asdf
Min mand og jeg havde en løs hund efter vores tæve i løbetid mens den knurrede af os, så vi ikke kunne komme til den. Da vi ringede til politiet efter 20 minutter - blev vi bedt om at kigge på hundetegnet og selv ringe til ejeren. Vi sagde endda det var en kamphund uden mundkurv eller ejer :(
 
 
#4 WebSurfer
den lov er jo meningsløs med mindre der snart kommer et dyrepoliti!!! selv politiet synes den er dybt åndsvag!!
 
 
#5 Pia Nielsen
Jeg fatter altså ikke hvor de har fået de fleste racer fra til den liste. Er der nogen der overhovedet har dem her i landet?
 
 
#6 AmbullDk
Man kan jo meget nemt konstatere at de forbudte racer i meget stor stil stadig bliver luftet uden snor og mundkurv. Det er bare et spørgsmål om at gå en kort tur i enhver større by! Så det undrer jo lidt at man slet ikke hører om overfald fra "farlige muskelhunde" efter loven er blevet vedtaget.. der er jo intet ændret i realiteterne ude i verden! Måske muskelhundene godt ved de bliver aflivet hvis de bider nogen nu?? lol
 
 
#7 Lotte
Vi har fået en bøde for 2000kr fordi vores labrador på godt et år var brudt ud af haven og gået lidt ned af vores vej (hvor alle kender ham). Desværre var politiet i kvarteret i et andet ærinde den dag så de mødte ham også.. loven rammer virkeligt de rigtige!
 
 
#8 Maule
Efter min mening er hundeloven fuldstændig grotesk.. Det er ikke andet end en "hovsa-løsning", fordi medierne i en periode ikke havde andet at lave, end at skrive om muskelhunde.

Desuden er listen fuldstændig latterlig. Eksempelvis er en boerboel den eneste race i verden, som er avlet til at være vagthund UDEN aggressivitet.

Skulle man lave en lov, der rent faktisk ville kunne gøre en forskel, skulle det kun være lovligt at;
-avle/sælge hunde, hvis man er godkendt avler igennem DKK. Alle hunde der ikke er godkendt til avl skal neutraliseres.
-anskaffe sig en hund, hvis man har deltaget i et før-hund kursus, så man ved, hvad det er man går ind til.
-eje en hund, hvis man som minimum deltager i hvalpetræning.

At gøre bestemte racer ulovlige gør ingen forskel, hvis ikke man vil gøre noget for at ændre folks syn på hunde og det at eje en hund.
 
 
#9 Bulldozeren
Det der undrer mest, er at det er gået helt upåagtet hen i offentligheden, at det ekspertudvalg, som var nedsat i forbindelse med lovens tilblivelse, rent faktisk stemte IMOD at ulovliggøre visse racer.
Alligevel valgte politikerne at lytte til mindretallet i udvalgtet, og indføre et forbud. Hvorfor lave et udvalg af eksperter; hvis de ikke lytter på deres anbefalinger?
 
 
#10 FÅÅÅK
Jeg undrer mig stadig besynderligt meget over hvorfor at min kammerats amerikanske bulldog skal have mundkurv på mens hans rottweiler på 90 kg, den hårdeste bidkraft i verden - OG FLESTE OVERFALD I USA NÆST EFTER PITBULL, kan rende rundt med åben mund! det bergriber jeg simpelthen ikke!!
 
 
#11 Snøft
Hvor er det sørgeligt at se i nyhederne at nogen stadig avler på de ulovlige hunderacer! Man skulle godt nok sætte de politikere der har lavet loven til at ordne de forfærdelige aflivninger. Det kan jo ikke være rigtigt sådan noget foregår i et moderne samfund..!! Det er jo frygteligt det er små hundehvalpe der skal bøde, uanset hvad race det er...
 
 
#12 malle
lorte lov.... :sad: hvad skal den gøre godt for?
 
 
#13 TV2
Den lov er KUN lavet for at vise hvordan medierne styrer det danske samfund og samtidig bevise at de fleste politikere er en samling virkelighedsfjerne fjolser, der ikke har det mindste indsigt i den verden de lovgiver om?!?! :-x

Der nedsættes udvalg og argumenteres side op og ned & der diskuteres med raceklubber, kennelklubber og såkaldte hundeeksperter i mere end et år; men alligvel laves der en lov med meningsløs "populær-politik" på helt forkerte oplysninger og grundlag - en lov der tilmed /ikke/ kan administreres og som reelt /ikke/ løser nogen problemer med uansvarlige hundeejere.
 
 
#14 TV2
Prøv bare at stille disse spørgsmål: Hvor mange kender du med en fertil hanhund, som /ikke/ vil stikke af, hvis der er en lækker tæve i nærheden? Hvor tit ser DU ulovlige hunde uden mundkurv eller snor efter loven trådte i kraft? Hvor mange /mennesker/ er blevet bidt af de nu ulovlige hunderacer i de seneste år, i forhold til de tusindvis af skader som skadestuerne behandler årligt pga. hunde? (der er en risiko ved alt, også hunde... folk bliver bidt, falder over hunde, bliver væltet omkuld, vælter på cykel pga. lange hundesnore og så videre)
Hvis man stadig synes loven med de deciderede raceforbud er fornuftig efter disse spørgsmål er besvaret så mangler man nok noget om hvordan hunde og - ikke mindst - almindelige hundeejere, fungerer i DK.. og nok også om de problemer der er med enkelte ejere indenfor stort set alle hunderacer!

Og så er det tilmed kommet dertil at man skal brække sig over at man midt i aftenkaffen skal se en flok uskyldige hundehvalpe blive aflivet! Jeg håber godt nok der er nogle politikere og visse JOURNALISTER, der har en rigtig dårlig smag i munden! FØJ! Man kan dog kun gætte på deres dagsorden denne gang - men agurketiden nærmere sig, så vær nu ekstra ansvarlige med jeres hunde ALLESAMMEN!
 
 
#15 Dennis J
haha det her er jo virklig til grin jeg kan nævne nemt 10 racer af hunde der er meget meget farligere end dem på listen som sjovt nok ik er på den og lever iblandt børn og voksne hver dag det er ik hunden der skal være ulovlig men ejeren der skal bestå en skolegang om den race man vil regristrert til længere er den ik det er aldrig hunden
 
 
#16 sandra
nogle af de racer de mener er ulovlige, er nogle vi slet ikke kender. og det er ikke alle hunde, der er sådan, heller ikke dem der ligner en muskelhund, for det er faktisk ikke en muskelhund der har bidt flest mennesker/dyr. og f.esk en pitbull eller en amerikansk bulldog kan sagtens være en god familiehund, hvis de bliver opdraget rigtigt.
 
 
#17 Zenia
Det er jo bare et godt eksempel på hvor latterlig og vattet en regering vi har!Føj, for den da! Det jo ikke Lars Løkke der er vores statsminister.. Han har jo overdraget posten til Ekstra Bladet og de andre medier! Det er endnu et af regeringens lette løsninger, overdrag styringen til andre, og hvis der er problemer, så fjerner vi det "bare" ved lov! Så er det sku lige meget om det er hunde eller efterløn, etisk eller uetisk! Men hvad er det lige den her lov hjælper?! Selvfølgelig nu har de der uegnede hundeejer ikke lige en en muskelhund ved hånden så let, MEN det ændre godt nok ikke på antal bid og overfald! En hver hund kan da trænes til det! Så det ender jo med det er en labrador på steroider og fuldstændig kulret oven i hovedet der bliver den næste! Derfor håber jeg vi får en ny og mere hunde/dyre/menneske venlig regering inden denne liste bliver for lang! Dette forbud løser intet, men medierne er jo stoppet med at skrive om det, men det er da kun fordi de har fået deres vilje. Men held og "løkke", LARS og de andre der har tænkt sig og stemme på ham!
 
 
#18 Anna-Marie
Jeg synes hundeloven er til grin. Jeg har en dejlig bulldog blanding, han gør ikke noget, han kan sammen med katte, børn og andre hunde. Lov burte være sådan at man skulle have et kørekort eller bevis på at man har forstand på disse hunde. For det er dem som har hunden der gør noget forkert. Ikke hunden.!
 
 
#19 petrisia
jeg syntes det skulle varer forbut at prøve at udrydde andre hunde raser hunden fejler noget det er ejerne der gør så de gå til angreb på menesker.Andre hunde raser gør det også det har varet noget i tv om en berner sennen der bidt en dreng så magte at han fik 10 sting og alle dyr kan angribe menesker så man kunne lige så godt gøre alle dyr ulovlige så hvorfor lige de hunde? det er mange af de hunde der bor sammen med børn og familier og der er da ikke sked noget med. jeg stopper ikke før rasere er lovlige og i skulle gøre det samme jeg er et barn kun 13år og jeg vil gøre en forskel
 
 
#20 Dexter
Min mening er at man burde dømme hundene på den enkelte hund, ikke dømme hele racen.
 
 
#21 Louise
Syntea det er dybt latterligt... Syntes at vi skulle have dyreværnspoliti her i Danmark! Det hele kommer an på ejere, man skulle måske sætte krav til ejer af en "sværer" hunderace, og ikke forbyde en hel hunderace? Det er så åndsvagt! Der har også bare været så meget kritik, og det ender i bund og grund hele i skambid, og folk der ikke kan styrer deres hund? det er ejeren den er gal med, mangel på opdragelse, og mangel på viden om hunde.. så trist!?
 
 
#22 Lea
Hvordan kan en Ovtcharka komme på listen?! Den er sgu da ikke farligere end en Schæfer :o Det fatter jeg ikke....
For så skal en Napolitansk mastiff også på...
Skodlov!
 
 
#23 Michael L Pedersen
Hej jeg har lige en hund til listen, i henhold til min boligforening Beringsgaard i Horsens, den har nemlig vedtaget at schæferhunden er en kamphund og at jeg derfor ikke må have min 4½ mdr. gamle han, hvad sker der lige, schæferhunden er danmarks favorithund nr. 1
 
 
#24 Indira
Jeg synes altså at de skal forbyde canian terrier, pomeranier, og labrador og golden retriver i stedet for.
Det er nemlig disse hunde jeg er blevet angrebet af. Men jeg er jo ikke med i tv avisen eller nyheds rapporter så jeg kan jo ikke bestemme noget.
Men disse 4 racer er de værste efter min mening våde mod mennesker men også andre hunde.
Jeg synes bare at det er sjovt at se hvordan der ikke er nogle problemer nu. Selvom hundene stadigvæk er her og det er ikke alle der har mundkurv på dem men jeg synes bare at folk der ikke har en skid forstand på disse racer skal holde deres kæft
Dvs folk fra medierne.
Og alle de personer der kender nogle hunde på denne liste vil give mig ret i at bedre hunde findes ikke.
 
 
#25 SkambidtSøster
I de forkerte hænder kan ALLE hundene være farlige, husk nu det ikke er dyrets skyld men den person(er) der går bag snoren. Min tvillinge søster er desværre lige blevet skambidt af en amstaff, hvilket jeg ikk forstår. da det er et [censur]ing krav at de bære mundkurv ! im so pist!
 
 
#26 katja
Synes det er dybt latterligt at schæferen ikke er på listen.

Det er den hund der bider mest ifølge forsikringsselskabern e..

Eksperter, dyrelæger, adfærdskonsulenter mm. siger sjovt nok også at muskelhunde ikke er den hund borgerdyrene i danmerk har fået indtrykket af.

Jeg er en lykkelig ejer af 3 stk rednose hunde.(stammer fra pittbul amstaff) mine tre kan være i stue med alle mennesker, og alle dyr uanset køn!;-) MODSAT de fleste andre hunde her i de ''kære'' danmark.

HUND SOM EJER.

jeg er dybt imod det, det er mine tre dejlige dyr et godt eksempel på!
 
 
#27 katja
udover det.
så skal man jo lige huske på at de fleste der bliver bid af en hund, som regel er ude om det.

man skal læse hundens signaler og man skal ikke lade folk komme tæt på ens hund, hvis ikke de kender signalerne.

der er INGEN hunde der inden et andgreb står med en logrende hale og ørene helt fremme og ser glad ud. så skal den bare skydes, uanset race og herkomst.

lotte, du siger loven går ud voer de forkerte? hvis din hund kom ned af min vej selvom jeg kendte den havde jeg pænt losset den tilbage hvor den kom fra. man skal ikke ha dyr hvis ikke man kan have taget på dem.

håber din bøde gav dig eftertanke.
hundeloven er for alle hunde og alle ejere! idiot.
 
 
#28 Michael L Pedersen
@katja
nu er du da lidt dum at høre på mht at schæfer skal på listen pga den bider, så skal alle hunde jo på listen, som du selv nævner så kan alle hunde kæmpe. generalt så skal der bare være et hundebevis som en test enhver hunde ejer skal igennem, med jævne mellemrum, som sikre at ejerens hensigter med hunden ikke er at gøre den til en kamphund
 
 
#29 katja
jeg siger bare. at hvis staffen, kangal osv. skal på listen pga nogle af dem bider så skal schæferen da helt klart også på listen da det er den hunderacer forsikringsselskaber har flest problemer med, og det er dem der koster flest penge for forsikringsselskaber.
og det er FAKTA.

personligt synes jeg at listen skal fjernes helt, og derfor har jeg også valgt af afgi min stemmer til 'fairdog' i PFA ''brug livet fonden''

chihuahua skal også på listen, og retrieveren så.

men jeg vil give dig helt ret i at, der burde indføres et hundebevis, men det er ser justitministeriet igennem fingre med, istedet giver de bare DK falsk tryghed ved at forbyde racer, for dem der vil have en kamphund køber bare en anden race og laver den til en kamphund. :(
 
 
#30 Jacob P
Katja: Du er jo en af dem, som aldrig burde have en hund og som vi kan takke for, hundeloven er blevet som den er. Du skriver du har tre rednose's og siger de stammer fra "pittbull amstaff". Så er der vist skrevet mere end nok dumt fra din side af. Rednose er en pitbull linje, som har været ulovlig i danmark siden 1991, så du indrømmer gentagne gange din egen dumhed i een eneste sætning. At snakke om schæferen skal på listen er jo rent vanvid, og viser bare at du intet ved om virkeligheden. Sørgeligt! Jeg er overbevist om at det handler om, at du ikke er ret gammel og at du bliver klogere med alderen. Det vil forhåbentligt også gøre din måde at omtale andre mennesker på lidt mere intelligent!!!
 
 
#31 Jacob P
Nå, jeg kan se at admin heller ikke bryder sig om at du kalder andre mennesker for aber og lignende skældsord. Men lad dog alligevel være med at give andre hunderacer skylden for at hundeloven er blevet som den er.
Det er jo ikke folk med schæfere der har skræmt befolkningen med deres hunde og de unøjagtige bidstatistikker kan ikke bruges til en pind. Det registreres feks ikke om folk er blevet bidt af en politihund eller om det er deres egen hund som har bidt dem. Racen er danmarks næstmest populære, mens kamphunde ligger langt langt nede på listen. Det er kun på aflivningslisterne de racer ligger højt, eftersom fem gange så mange aflives inden de er nogle få år. Mon det skyldes de dumme ejere, der siger "hunden bliver som man gør den til" ????
 
 
#32 kimie
Hej

Nogle der ved om amstaff stadig er ulovlige?
 
 
#33 MariaH
Katja .. Jeg kan virkelig ikke forstå din holdning til at du ville losse hunden tilbage ? Tænk på hvis dine 3 hunde havde fundet en smutvej ud i det fri og folk så bare lossede til dem ?? Tror jeg sku heller ikke du ville bryde dig om.. Så længe hunden ikke gør noget og får mulighed for at gå en tur for sig selv, så sker der jo ikk det store,(self skal de ikke have mulighed for at gå alene men ting kan ske) håber sku aldrig du møder en hund som er blevet væk fra sin ejer , før tør da slet ikk tænke på hvad du har i sinde at gøre ..
- der skal slet ikk være nogen hundelov. hunde har et instinkt der gør dem i stand til at angribe og gøre slem skade hvad de fleste dyr kan. men sådan er det i naturen, vi skal altså ikke glemme det er dyr vi har med at gøre,Men med den rette træning er det sku ikke umuligt at lære dem ikke at gøre det .. Nu jeg selv ejer af en pomeranien, og ja han har da et temperament (hvad mange små hunde har), men han ville sku ikke bide han fortæller bare hvis hans grænse bliver overtrådt. Drop de hundelove ..! En pitbull og en lille gravhund kan være lige blide og lige aggressive, det vil altid ligge som ansvar hos ejeren.

Håber snart regeringen vil stoppe den lilvidering af små hvalpe som alle sikkert kunne have blevet perfekte familiehunde.
 
 
#34 maja
hey syntes det for sygt det skal gå ud over de dyr som først var her i verden og nu skal vi bare smadre ders hunde liv hvad [censur] sker der !!! hunden er og bliver det vi mennesker opdrager den til !! jeg er så gal osse a folk siger kamp hunde det er en muskel hund !!!
 
 
#35 marianne
Jeg syntes at der skal indføres at man skal have et hundebevis for at have en hund uanset racen. Man kan jo bare se i kongehuset, hvor deres gravhunde har angrebet livgarderne et par gange. Hva er der sket der med de hunde, ikke en skid. Så kommende hundeejer sæt jer ind i hva det er for en hund i anskaffer jer og hva det kræver at være ejer af en hund. Det er jo ikke bare det at købe en, men også ansvaret der hører med, husk det. :-)
 
 
#36 Christian
Fuldstændig sindsygt udvalg. Halvdelen af den består af hunderacer fra balkan og østeuropa som nærmest ikke findes i DK. Hvormange Sarplaninac hunde er der i Danmark? 0-5?

Brianer med tatoveringer i fjæsset der står og sælger narko vælger altså ikke langhårede hyrdehunde :)

Jeg mener heller ikke at antallet af kamphunde er faldet siden revideringen, nok nærmere det modsatte.
 
 
#37 Christina
Jeg syntes det er en forfærdelig lov... Er selv ejer af en skøn amstaff labrador blanding som ikke kunne gøre en flue fortræd... - Og fordi den møg lov er kommet, og der har været så meget heip om især amstaff'er, så dømmer folk både mig og min hund så snart de ser os... - Min hund bliver utilpas når så mange mennesker med det samme viser en negativ attitude, når alt hun vil er at snakke... - Og de blikke jeg har fået, altså der er det lige før jeg tænder helt af...
 
 
#38 Christina
BTW, #34 Maja - Jeg er fuldstændig enig... Det er total diskriminerende at sige kamphunde!!! - Det ligger jo i ordet at hundene bruges i kamp, og det gør min hund *bib* ikke... Jeg bliver tosset når folk siger det om min hund...
 
 
#39 alexander
det er jo noget pis det der det er ikke hunden men ejern kender mange muskel hunde amstaff de er blide som lam de gør ikke nogen fortræd det er jo ejerns skyld dem er dem der ikke passer den ordenligt :P
 
 
#40 Emma
Loven giver ingen konkret mening, loven omhandler kun hundene og dem som har anskaffet sig hunden. Det uforståeligt at vores regering ikke kan se at det er det enkelte menneske der har anskaffet sig hunden der er problemet. Ingen hund er ond, politiet handler ikke engang altid udfra at kontakte ejeren, hvis de betegner hunden udfra udseende for at være ulovlig kan vi intet gøre det simpelthen umuligt at stille op imod selvom man har beviser.
 
 
#41 alex9115
det er jo en gang pis de skriver om racerne amstaff er jo ikke agrasiv over for andre hunde langt fra og er blivet kåret til beste familie hund mange gange hvad går der af folk siden de skriver alt det pis om hunde der ikke gør en flue fortræd det er ikke hunden med ejeren så skyd dem i stedet for siger jeg :)
 

Udvalgt hunderace...Fila Brasileiro

Jagthund fra Brasilien

Fila Brasileiro er Brasiliens national hund, som opstod for omkring 400 år siden. Fila Brasiliero er stærkt mistroisk over for fremmede mennesker...

(17 billeder)

Ny Hunderace