Hunderacen Affenpinscher

Beskrivelse af Affenpinscher

Affenpinscheren er en lille, pjusket selskabsrace af europæisk oprindelse. Affenpinscheren gemmer dog på en stor hund i en lille krop, og kræver en konsekvent - men ikke hårdhændet - opdragelse.

Man troede før i tiden, at Affenpinscheren var en blanding af en abe og en pincher - og deraf fik den navnet Affenpinscher ("Abepinscher").

Oprindelsen til racen findes helt tilbage i 1500-tallet, hvor hunde, som ligner de nuværende Affenpinschere er afbilledet. Efterhånden som hundene blev værdsatte som selskabshunde, blev de igennem tiden avlet væsentligt mindre.

Affenpinscheren menes at have lagt grundlaget for de Belgiske griffoner (Griffon Bruxellois, Griffon Belge og Petit Brabancon).

Temperament på Affenpinscher

Affenpinschere kan være både vagtsom og gøende, og meget frembrusende trods sin lille størrelse. Racen er oftest selvsikker og har en stor personlighed, så ejere af en Affenpinscher skal gerne have både humor og tålmodighed. Man bør heller ikke forvente, at en Affenpinscher er en særlig social hund, som ukritisk kaster sin kærlighed på alle den møder.

Affenpinscher lærer dog fint basal lydighed, men det er afgørende at man varierer øvelserne, og lader træningen ske af hundens egen vilje.

Racen kan sagtens holdes i lejlighed, og Affenpinschere opnår ofte en høj alder.

Racens oprindelse som vagt- og rottehund kan give problemer med mindre husdyr. Derfor er det afgørende at man tidligt starter tilvænningen, hvis Affenpinschere skal leve med andre dyr i hustanden. Omgang med andre hunde er sjældent et problem, men igen kræves der tidlig socialisering og gode oplevelser helt fra hunden er hvalp.

Pasning af Affenpinscher

Affenpinschere skal plukkes med jævne mellemrum. Ofte klares det på en professionel hundesalon; men hundeejeren kan lære at klare opgaven selv. Racen bør aldrig klippes.

Det lange hår i hovedet skal børstes dagligt, og hår ved øjne og trædepuder skal fjernes, hvis det kan irritere hunden.

Aktivitetsniveauet er ikke specielt højt, og de fleste Affenpinscher trives fint med tre mindre ture dagligt, samt leg og kontakt med ejeren.

Oprindelsesland

Affenpinscher har oprindelse i Tyskland

Hundens størrelse

Affenpinscher har en højde på 25 - 30 cm og en vægt på 3 - 4 kg

Farver

sort (brune og grå nuancer er tilladt)

Alternative navne

abepinscher

Type

Affenpinscher er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde" (Gruppe 2)

DKK Specialklub

Dansk Schnauzer Og Pinscher Klub

Aktivitet

(3/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(1/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(3/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 2 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end Affenpinscher :

Alle billeder af Affenpinscher