Alapaha Blue-Blood Bulldog

Beskrivelse af Alapaha Blue Blood Bulldog

Alapaha Blue-Blood Bulldog er en hunderace med oprindelse i de amerikanske sydstater. Racen har fået sit navn fra Alapaha-floden i staten Georgia. Hundene af denne type har været kendt i mere end 200 år, men man finder først en eksakt beskrivelse af racen i 1979. Alapaha Blue-Blood Bulldog er en hunderace, der i høj grad ligner de gamle, originale engelske Bulldogs som nybyggerne i USA medbragte fra England. Disse hunde har gennem tiderne været brugt som arbejdende gårdhunde og som såkaldte "catch dogs", hvis primære formål var at fange, holde og drive uregerligt kvæg og svin. Hundene blev også brugt som vagthunde og som selskab for familien på de dengang meget øde prærier.

En gruppe begyndte i 1979 at sikre racens overlevelse igennem The Alapaha Blue-Blood Bulldog Association, hvor man lavede den første racestandard. 

Temperament på Alapaha Blue-Blood Bulldog

Hundene har stadig deres oprindelige egenskaber i sig, men er gennem årene blevet mere udbredte som familie-, selskabs- og vagthunde. En Alapaha Blue-Blood Bulldog er opmærksom, vagtsom, territorial og mistænksom af natur og racen kræver en erfaren ejer, som er villig til at bruge tid og energi med hunden. Racen egner sig ikke til at være meget alene; men bør altid være en del af familien. Til gengæld får man en meget trofast og aktiv hund, som i hænderne på den rette ejer også sagtens kan trænes til almindelig lydighed.

Alapaha Blue-Blood Bulldogs er robuste, stærke og beskyttende og kan være gode legekammerater for lidt større børn i familien. Racen trives godt med børn, hvis den vokser op sammen med dem, og hundene kan også fungere sammen med andre typer husdyr. De fleste Alapaha Blue-Blood Bulldogs trives dog ikke særligt godt med fremmede hunde, og racen bliver ofte aggressiv overfor kønsfæller.

Noget af det vigtigste for Alapaha Blue-Blood Bulldogs er socialisering. Det er meget vigtigt at man lærer hunden at begå sig i en tidlig alder. Hundene skal lære forskellige miljøer, mennesker og dyr at kende, og altid have grundlæggende hundetræning fra de er helt unge. Denne socialisering og træning bør foregå gennem hele hundens liv, for at hunden lærer hvilke situationer, der er helt normale og for at den kan skelne mellem situationer, der skal opfatte som en trussel.

De fleste Alapha'er bliver mistroiske og er ofte ganske uinteresserede i fremmede, når de er udvokset. Man skal derfor ikke regne med at man får en hund, som alle får lov at kæle og klappe på trods af man socialiserer hunden intensivt. Men dem der er så heldige at være "godkendte", kan ofte have svært ved at undgå hundens til tider ganske påtrængende selskab.

Pasning og pleje

Alapaha Blue-Blood Bulldogs er korthårede og kræver ikke nogen pelspleje. Derimod er det vigtigt at man har tid og lyst til at lade hunden være en del af familien, og man opfordres specielt til at sørge for hunden bliver grundigt socialiseret med andre dyr, mennesker og miljøer. Racen er ikke egnet til blot at passe sig selv i en have eller på et landbrug og den fungerer dårligt som vagthund, der ikke er en del af familien. Alapaha'en har også ofte en stor byttedrift, og vil derfor gerne jage mindre dyr, ligesom racen er meget territoriel. Man bør blandt andet af disse grunde altid sikre sig, at hunden også er forsvarligt indhegnet.

Oprindelsesland

Alapaha Blue Blood Bulldog har oprindelse i USA (Sydstaterne)

Hundens størrelse

Alapaha Blue Blood Bulldog har en højde på 46 - 61 cm og en vægt på 27 - 43 kg

Farver

Hvid med større eller mindre områder af sort, brun, rød eller merle. Nogle har "klap" for det ene eller begge øjne, en plet ved halen, en stor plet på ryggen eller pletter andre steder.

Type

Alapaha Blue Blood Bulldog er en vagthund

Aktivitet

(3/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(1/5)

Hunde

(1/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 4 andre hunderacer under vagthunde er mindre end Alapaha Blue Blood Bulldog :