Hunderacen Alaskan Husky

Beskrivelse af Alaskan Husky

Alaskan Husky er en slædehund, hvor racen ikke har ikke nogen foretrukne type eller udseende, og ingen begrænsninger med hensyn til afstamning. Alaskan Huskyer er kun defineret ud fra deres formål, nemlig at være effektive slædehunde.

Når det er sagt, skelner slædehundefører normalt mellem Alaskan Husky og "hunde krydsninger", så der er en uformel anerkendelse af, at Alaskan Husky forventes at ligne en nordlig hundetype.

Alaskan Huskyer, der opfylder kravene i verdensklassen indenfor hundeslæde-væddeløb, er meget værdifulde. En top slædehund kan være være op til 100.000 kroner værd.

Alaskan Huskies (i hvert fald dem, der anvendes til slædehunderace) er moderate i størrelse, med et gennemsnit på  21 til 25 kg for hanhunde og 17 til 19 kg for tæver.

Nogle Alaskan Huskyer ligner slægtninge til Siberian Husky racen (som sandsynligvis er en del af Alaskan Huskys genetiske mix), men er som regel højere og større.

Farve og aftegninger er total ligegyldigt for racerkørere. Alaskan Husky kan derfor være af alle de kendte hundefarver og pelsmønstre. Øjnene kan være af enhver farve og er ofte lyseblå. Pelsen er næsten altid kort til mellemlang i længden, aldrig lang, og normalt mindre tæt end i det nordlige renracede hunde. Kortere pels længde er opstået af behovet for en effektiv varmespredning under slædehunde løb.

En Alaskan Husky skal bruges til slædehundeløb, eller tilsvarende aktiviteter.

Oprindelsesland

Alaskan Husky har oprindelse i USA (Alaska)

Hundens størrelse

Alaskan Husky har en højde på 55 - 65 cm og en vægt på 19 - 25 kg

Farver

Alle farver tilladt

Alternative navne

huski, husky

Type

Alaskan Husky er en slædehund

Aktivitet

(5/5)

Motion

(5/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(3/5)

Gøende

(4/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(5/5)

Alle billeder af Alaskan Husky