Hunderacen Amerikansk Akita

Beskrivelse af Amerikansk Akita

Den Amerikanske Akita er i direkte slægt med Akita Inu fra Japan. Racen har dog udviklet sig helt selvstændigt i USA siden midten af 1900-tallet, og fremstår derfor meget forskelligt fra den japanske Akita.

Akita Club of America blev lavet i 1956, og American Kennel Club (AKC) godkendte Akita'en (med stambog og berettiget til udstilling) i 1972.

På det tidspunkt var der ingen aftale om udveksling af stamtavler fra de originale japanske Akita'er og af den grund blev Akita’erne i USA betydeligt forskellige fra Akita’erne i Japan. Hundene udviklede sig som en særlig type i USA, fordi de japanske Akita opdrættere forsøgte at genskabe racens originale udtryk og sind, mens Amerikanske Akita'er siden 50'erne har bibeholdt de importerede hundes type og sind.

Temperament

En Amerikansk Akita er en meget selvstændig hund, og kan være svær at holde som almindelig familiehund. I USA omplacereres og aflives et meget stort antal Akita'er hvert år, fordi de anskaffes af de forkerte årsager. Man bør derfor altid sikre sig, at en Amerikansk Akita kommer til en aktiv og hundekyndig familie, som vil respektere racens selvstændighed og meget selvbevidste sind.

Amerikansk Akita er en stor hunderace, og kræver derfor en tålmodig og tilrettelagt lydighedstræning. Man bør vægte højt, at træningen foregår på hundens præmisser og eget initiativ; men samtidigt være yderst konsekvent og motiverende i krav og kommandoer.

Pasning og pleje

Amerikansk Akita har en lang pels, som kræver en del pasning. Man må også forvente, at en Amerikansk Akita fælder en del.

Oprindelsesland

Amerikansk Akita har oprindelse i Japan og USA

Hundens størrelse

Amerikansk Akita har en højde på 61 - 70 cm og en vægt på 36 - 54 kg

Farver

Alle farver, hvid, brindle og pinto. Farver skal være klare. Hvid må ikke have maske.

Type

Amerikansk Akita er en spidshund og hører under FCI-gruppen for "Spidshunde og hunde af oprindelig type" (Gruppe 5)

DKK Specialklub

Spidshundeklubben

Aktivitet

(3/5)

Motion

(4/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(1/5)

Fremmede

(2/5)

Hunde

(2/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 6 andre hunderacer under spidshunde er mindre end Amerikansk Akita :

Alle billeder af Amerikansk Akita