Hunderacen Amerikansk Foxhound

Beskrivelse af Amerikansk Foxhound

Amerikansk Foxhound er en af de ældste amerikanske hunderacer. De første af disse hunde, blev bragt til USA i 1650 af Robert Brooke og man fortsatte så helt frem til det 19. århundrede med at importere franske, engelske og irske hunde - der i sidste ende endte med at blive ophavet til den nuværende Amerikanske Foxhound.

Både George Washington og den franske Marquis de Lafayette nævnes i racens tidlige historie.

Amerikansk Foxhound blev registreret af den amerikanske kennelklub, AKC, allerede i 1886.

Temperament

Amerikansk Foxhound er en jagthund, som sjældent egner sig som ren familiehund. Racen er meget selvstændig, umådeligt energisk og svær at gøre føjelig, på trods af den i dag også bruges til udstilling.

Hundenes nære slægtskab med franske støvere, gør stadig Amerikansk Foxhound til en hunderace med et stort jagtinstinkt - og deres direkte oprindelse i den engelske Foxhound giver hundene et selvsikkert, modigt og intensivt kobbel-instinkt.

På grund af dette kobbel-instinkt, er hundene også velfungerende med andre hunde, og de er meget venlige overfor deres familie og eventuelle børn. En Amerikansk Foxhound benytter gerne enhver lejlighed til at deltage i børnenes aktiviteter, og ofte har hundene her en lang større tålmodighed og blidhed, end man ser i mange andre situationer.

Racen har ry for at gø en del, så man bør fra starten undgå at forstærke denne adfærd - og man skal slet ikke overveje at anskaffe en Amerikansk Foxhound, hvis man bor i lejlighed.

Hvis man vil eje en Amerikansk Foxhound skal man kunne tilbyde hunden mulighed for at løbe frit rundt, og være yderst villig til at bruge tid på både træning og aktivering af hunden - hver dag. Hvis man ikke får stimuleret sin Foxhound, vil den i stedet selv finde på aktiviteter, som man formentligt ikke vil synes om.

Pasning og pleje

Pelsen på en Amerikansk Foxhound er helt kort og tæt, og kræver stort set ikke pasning. Til gengæld kræver hundene en meget stor del motion og aktivering, og skal allerhelst bruges til deres oprindelige job som jagthund.

Oprindelsesland

Amerikansk Foxhound har oprindelse i USA

Hundens størrelse

Amerikansk Foxhound har en højde på 62 - 64 cm og en vægt på 29 - 34 kg

Farver

alle tilladt

Alternative navne

Walker Breed Foxhound, Walker Breed

Type

Amerikansk Foxhound er en jagthund og hører under FCI-gruppen for "Drivende jagthunde og schweisshunde" (Gruppe 6)

Aktivitet

(5/5)

Motion

(5/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(1/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(1/5)

Gøende

(5/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(5/5)

Alle billeder af Amerikansk Foxhound