Hunderacen Anglo Francais de Petite Venerie

Beskrivelse af Anglo Francais de Petite Venerie

Anglo-Français de Petite Venerie er en jagthund af støver-type, som har sin oprindelse i Frankrig. Racen er relativt ny, da den først opstod i 1930'erne. Anglo-Français de Petite Venerie er stort set kun udbredt i Frankrig, og kendes ikke ret mange andre steder i verden. Racen har en vis lighed med Harrier (FCI nr. 295), som da også er brugt til at fremavle Anglo-Français de Petite Venerie.

Temperament

Anglo-Français de Petite Venerie bruges til jagt på harer, vildsvin, ræve og andet vildt. Racen har derfor en god sporevne, og arbejder på højt niveau i mange forskellige situationer. Kan både jage i kobbel og alene, og besidder en intens og gennemtrængende gøen.

Navnet Petite Vénerie betyder ikke at hunden som race er lille; men at hundene bruges til jagt på mindre typer vildt. Brugen af Petite har dog betydet, at racen enkelte steder præsenteres (fejlagtigt!) som Anglo-Francais de Moyen Vénerie i stedet. Dette skyldes at enkelte, udenlandske kennelklubber har omdøbt racen, så navnet i stedet afspejler selve hundens størrelse.

Pasning og pleje

Pelsen på en Anglo-Français de Petite Venerie er kort, og kræver stort set ikke pasning. Man bør dog sikre sig, at hunden ikke kommer til at kede sig og allerhelst at den bruges som aktiv jagthund.

Oprindelsesland

Anglo Francais de Petite Venerie har oprindelse i Frankrig

Hundens størrelse

Anglo Francais de Petite Venerie har en højde på 54 - 56 cm og en vægt på 16 - 19 kg

Farver

hvid bund med sort ryg og brune flanker og ører

Alternative navne

Anglo-Francais de Moyen Vénerie

Type

Anglo Francais de Petite Venerie er en jagthund og hører under FCI-gruppen for "Drivende jagthunde og schweisshunde" (Gruppe 6)

Aktivitet

(4/5)

Motion

(4/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(2/5)

Vagthund

(2/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(1/5)

Gøende

(5/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(4/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 7 andre hunderacer under jagthunde er mindre end Anglo Francais de Petite Venerie :