Hunderacen Australian Silky Terrier

Beskrivelse af Australian Silky Terrier

Australian Silky Terrier er en lille selskabshund med oprindelse i Australien. Her er den lille terrier blevet fremavlet ved at krydse Yorkshire Terrier ind i den lokale Australian terrier. I en lang årrække var de avlede hunde anset som Australian Terriers, men de blev senere opdelt i to racer.

Efter 2. verdenskrig, tog udsendte soldater eksemplarer af Silky Terrieren med til USA og Europa, og derefter var racens udbredelse udover Australien i fuld gang. Silky Terrieren blev anerkendt af den amerikanske kennelklub AKC i 1959.

Australian Silky Terriers temperament

Den lille Australian Silky Terrier er intelligent, modig og årvågen. De er fulde af energi og har brug for en vis mængde motion for at være rolige. Australian Silky Terrier fungerer normalt som selskabshund, men racen er både nysgerrig, ivrige og besidder et vist jagtinstink efter mindre skadedyr. På trods af hundenes størrelse, er en Australian Silky Terrier en fin vagthund, som altid giver besked når der kommer besøg.

Australian Silky Terrier er generelt ikke pålidelige sammen med andre kæledyr som kaniner, hamstere og marsvin. Hvis racen socialiseres helt fra hvalp, kan hundene dog godt fungere i selskab med katte.

Silky Terrierer er ivrige efter at lære, og er generelt rimeligt nemme at træne og gøre lydige. Man bør altid sørge for grundig, respektfuld træning af sin Australian Silky Terrier, da hundenes terrier-sind nemt kan give problemer, hvis de ikke socialiseres og opdrages. Hundene kan både blive overbeskyttende og temmeligt gøende, hvis ikke hunden trænes godt fra start. På trods af Australian Silky Terriers udbredte brug som ren selskabshund, skal man nemlig regne med en Silky Terrier er en lille hund i en stor krop - udstyret med et stædigt og selvsikkert terrier-sind.

Pasning og pelspleje

Man bør afsætte mere tid til træning og aktivering af en Australian Silky terrier, end med mange andre kendte selskabshunde. Man skal være opmærksom på, at en Australian Silky Terrier er en terrier - og at den gerne graver i haven, jager mus og rotter og siger fra, når den bliver behandlet uretfærdigt.

Pelsen på Silky Terrier er, som navnet antyder, ganske blød og silkeagtig. Der kræves en del pasning, for at holde pelsen pæn - både i form af daglige gennembørstninger, og klipning nogle gange om året.

Oprindelsesland

Australian Silky Terrier har oprindelse i Australien

Hundens størrelse

Australian Silky Terrier har en højde på 22 - 25 cm og en vægt på 4 - 5 kg

Farver

Blå nuancer med tan eller røde aftegninger

Alternative navne

Silky Terrier, Australsk Silke Terrier, Sydney Terrier, Silky Toy Terrier

Type

Australian Silky Terrier er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Terriere" (Gruppe 3)

DKK Specialklub

Dansk Terrier Klub

Aktivitet

(3/5)

Motion

(4/5)

Intelligens

(4/5)

Træning

(4/5)

Legesyg

(4/5)

Børnevenlig

(2/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(4/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(5/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(2/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 2 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end Australian Silky Terrier :

Alle billeder af Australian Silky Terrier