Hunderacen Basset bleu de Gascogne

Beskrivelse af Basset Bleu de Gascogne

Basset Bleu de Gascogne er en jagthund af støver typen. Hundene nedstammer direkte fra den gamle hunderace Grand Bleu de Gascogne, som ses på malerier helt tilbage fra det 14. århundrede i Frankrig.

Forud for den franske revolution, var jagt kun forbeholdt adelen, som jagede på hesteryg med hurtige hunde i kobbeler. Efter den franske revolution, blev jagt dog også muligt for almindelige mennesker. De søgte dog i stedet en stor jagthund, som var velegnet til jagt fra fod, og dermed var basis lagt for udviklingen af Basset Bleu de Gascogne.

I begyndelsen af det 19. århundrede var Basset Bleu de Gascogne næsten uddøde på grund af den faldende popularitet i jagt. Hunderacen blev dog oparbejdet af Alain Bourbon.

Basset Bleu er en af de 6 typer af Basset Hound, som er anerkendt af FCI.

Temperament

Basset Bleu de Gascogne er en fortrinling jagthund, som går et rigtig godt spor. I familien er Basset Bleu de Gascogne venlig og omgængelig; men også egenrådig og stædig. Hunden knytter sig stærkt til familien og er glad for leg og omgang med børn, som den behandler både venligt og med respekt.

Basset Bleu de Gascogne omgåes både små of store børn fint, og den volder sjældent problemer med andre hunde. Racen kan til gengæld være vanskelig i samvær med katte og andre små husdyr. Sidstnævnte kræver som minimum en god og helt tidlig tilvænning. Og alligevel er det ikke altid sikkert det vil gå helt godt i længden.

Hunderacen er ikke altid nem at træne, da den kan være både stædig og egenrådig, men dog i mindre grad end flere af de andre typer bassethunde. Man kan dog, med de rette positive og venlige metoder og god tålmodighed, derfor sagtens lære Basset Bleu de Gascogne basal lydighed.

Basset Bleu de Gascogne er udholdende og har et meget stort sporinstinkt, som er nemt at arbejde med til både sport og jagt.

Basset Bleu de Gascogne giver gerne hals, og fortæller altid tydeligt om der kommer besøg, men racen er ikke direkte afvisende overfor fremmede.

Pasning og pleje

Pelsen på Basset Bleu de Gascogne er meget tæt; men der kræves ikke meget pleje. I fældeperioder kan man med fordel fjerne løse og døde hår med en gummibørste, og ellers nøjes med almindelig soignering og rengøring af hunden.

Som fuldblods jagthund, er en Basset Bleu de Gascogne ikke egnet til et liv i lejlighed eller en lille villahave. Racen skal ud på lange ture, og helst deltage jævnligt i jagt. Racen kan være meget vanskelig at forhindre i at jage mindre dyr. Skal Basset Bleu de Gascogne løbe frit, er det derfor normalt nødvendigt med et indhegnet areal.

Oprindelsesland

Basset Bleu de Gascogne har oprindelse i Frankrig

Hundens størrelse

Basset Bleu de Gascogne har en højde på 34 - 38 cm og en vægt på 13 - 15 kg

Farver

Sortspættet pels på hvid bund, med store sorte pletter eller sorte partier med gyldne aftegninger.

Alternative navne

Blue Gascony Basset

Type

Basset Bleu de Gascogne er en jagthund og hører under FCI-gruppen for "Drivende jagthunde og schweisshunde" (Gruppe 6)

DKK Specialklub

Basset Klubben

Aktivitet

(4/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(2/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(4/5)

Alle billeder af Basset Bleu de Gascogne