Hunderacen Basset Hund

Beskrivelse af Basset Hund

Basset Hound er en engelsk hunderace, som i slutningen af 1800-tallet blev frembragt, da franske hunde blev ført til England og avlet til en ensartet race. Man brugte i avlen Basset d'Artois (nu uddød) og Basset Artesien Normand (FCI 156), og indførte også den kendte Blodhund.

Den oprindelige Basset Hound var en udholdende sporhund, som var ekspert i at trænge gennem svært tilgængeligt terræn; men racen er i dag mere blevet en udstillingshund.

Temperament på Bassethound

En Bassethound er en selvstændig og sjov hunderace, som ofte har sin egen mening om tingene. Hundene er nært knyttet til hele deres familie, meget hengivne og ofte meget glade for både nær kontakt og kæleri. 

Racen trives godt - for ikke at sige bedst - i selskab med en eller flere andre hunde, og derfor ser man ofte ejere med Bassethunde have flere eksemplarer af racen. Specielt hvis hunden skal være alene hjemme på lange arbejdsdage, bør man overveje at anskaffe sig et ekstra eksemplar. Bassethounds har nemlig et stort socialt behov, og trives ofte dårligt med at være meget alene.

Oprindeligt var Bassethunden en jagthund, men er nu om dage mere blevet en familie- og udstillingshund. Dermed ikke sagt, at hundene ikke har deres instinkter i behold; men de er blevet mindre markante end tidligere og langt nemmere at håndtere. En Bassethound går dog stadig gerne et spor og elsker at søge og bruge næsen, hvilket man med fordel kan bruge i den daglige aktivering og træning af hunden. 

En Bassethound springer ikke op på ejerens mindste kommando, og giver ofte et indtryk af selektiv døvhed, så man skal både se charmen og have tålmodigheden og humoren, til en hunderace, der har sine egne meninger om tingene. Men når en Basset kigger på en med sine store smukke øjne, er det svært for de fleste ikke at overgive sig. En Bassethound har sin egen humoristiske side, hvor den gerne fjoller rundt og charmerer sine omgivelser med sjove påfund.

Hundene kan godt give en del lyd fra sig, og ofte med et hylende islæt. Specielt hvis racen efterlades alene i en f.eks. en have, vil man ofte kunne høre den mange hundrede meter væk. En Basset kan derfor også være et dårligt valg i en lejlighed.

Indendøre er racen ret rolig og afdæmpet, og hundene elsker al kontakt med deres ejere. Man skal dog afse tid til at motionere og stimulere hunden, for at dens mest gemytlige sider viser sig. 

Pasning og pleje

Basst Hound kan have en del helbredsproblemer, og derfor et det yderst vigtigt, at man kontakter seriøse og erfarne opdrættere, inden racen anskaffes. Pelsen på en Basset Hound er kort, og kræver ikke meget pleje; men der fældes dog en del, når pelsen udskiftes forår og efterår.

Racen kan have tendens til overvægt, så man bør være påpasselig med fodermængden og holde øje med hundens vægt, så den ikke udvikler sig til et problem for hunden. Når en Bassethound er ung, bør man dog skåne racen for hård motion, spring og trapper, som er belastende for hundens led og lange ryg; men den voksne hund bør motioneres jævnligt for ikke at udvikle overvægt og for at bibeholde dens muskulatur og en god kondition.

Oprindelsesland

Basset Hund har oprindelse i England

Hundens størrelse

Basset Hund har en højde på 33 - 38 cm og en vægt på 20 - 34 kg

Farver

Sort, hvid og tan eller gul og hvid (hound farver).

Alternative navne

Bassethund

Type

Basset Hund er en jagthund og hører under FCI-gruppen for "Drivende jagthunde og schweisshunde" (Gruppe 6)

DKK Specialklub

Bassetklubben

Aktivitet

(3/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(1/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(2/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(4/5)