Hunderacen Bolognese

Beskrivelse af Bolognese

Bolognese er nært beslægtet med Bichon Frisé, og har samme oprindelse i landene omkring Middelhavet. Omkring det 15. århundrede blev racen populær hos det bedre borgerskab, som en skattet selskabshund og sengevarmer.

Temperament på Bolognese hunde

En Bolognese er venlig, følsom, hengiven og intelligent. Den knytter sig nært til familien, men er lidt mindre social overfor fremmede en de andre Bichoner. Bolognese hundes omgang med katte, børn og mindre husdyr er dog normalt ret uproblematisk; men man bør altid tilvænne hunden til disse så tidligt som muligt.

Racen elsker at være midtpunkt, og lærer gerne tricks og cirkuskunstner, som den fremviser med stor stolthed. Det er dog vigtigt, at man ikke behandler Bolognesen hårdt under træningen; da hundene er temmeligt følsomme. Bolognesen kan normalt korrigeres helt fint med små variationer i stemmeføringen.

Når man træner en Bolognese, er det derfor vigtigt at bruge motiverende og positive metoder, for stort set alt kan leges ind i racen. Hvis man irettesætter og straffer hunden, vil den i stedet trække sig og blive meget usamarbejdsvillig.

En Bolognese er den mest vagtsomme og reserverede af bichon'erne, og man bør derfor socialisere og tilvænne hunden til forskellige mennesker, helt fra den er hvalp. Når hunden bliver godt socialiseret, vil den normalt acceptere alle mennesker efter kort tid - og aggression er stort set ikke kendt i racen.

Bolognese kræver ikke ret meget motion, men skal helst deltage i alle familiens gøremål. Der skal også være mulighed for både leg og sjov dagligt.

Pasning og pleje af Bolognese

Den hvide, fyldige pels på Bolognese-hunde filtrer let, og skal derfor - som minimum -  børstes grundigt igennem flere gange ugentligt. Man slipper heller ikke for et bad flere gange om måneden.

Det er særligt vigtigt at have stor fokus på hår ved ørerne, på maven og på benene, da de nemt kan komme til at genere hunden.

Det er også vigtigt at starte pelsplejen allerede mens hunden er hvalp, så den lærer at det er en naturlig del af hverdagen. I starten kan man med fordel gøre det til en lille hyggestund, hvor hunden nusses om og kun børstes ganske let, når den er rolig og afslappet. En Bolognese bliver hurtigt en pestilens, hvis ikke pelsplejen kan foregå i ro og mag.

Til gengæld for den intensive pelspleje, har Bolognesen den egenskab at racen ikke fælder.

Bolognesen er den mindst aktive af Bichon racerne, og klarer sig normalt fint med ganske små gåture - selvom de ikke siger nej til en tur i skoven og på stranden. Det er dog afgørende at hundene har rigtig meget selskab med familien, og altid bliver behandlet venligt.

Ønsker man ikke at bruge meget tid på pelspleje, bør man ikke anskaffe en Bolognese hund.

Oprindelsesland

Bolognese har oprindelse i Italien

Hundens størrelse

Bolognese har en højde på 25 - 30 cm og en vægt på 3 - 4 kg

Farver

Hvid.

Alternative navne

Bichon Bolognese, Bichon bolonais, Bichon Boloñes, Bolonka

Type

Bolognese er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Aktivitet

(2/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(4/5)

Træning

(4/5)

Legesyg

(4/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(4/5)

Territoriel

(4/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(5/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 2 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end Bolognese :

Alle billeder af Bolognese