Hunderacen Border Terrier

Beskrivelse af Border Terrier

Border Terrieren er en hårdfør, stædig og modig lille terrier, som er ganske utrættelig.

Border Terrier stammer fra området langs grænsen ved Skotland. De er uden tvivl i familie til andre terriere fra samme region. Nogen bud kunne være Bedlington Terrier og Dandie Dinmont Terrier. Alle tre racer nedstammer fra terriere avlet af den almene befolkning, der levede i det barske terræn.

Den første Border Terrier blev registreret hos den britiske kennelklub i 1913; men blev først officielt anerkendt som en separat hunderace - kaldet Border Terrier - i 1920.

Temperament på Border Terrier

Hundene fungerer normalt godt med børn, som den gerne leger med. Ofte tiltrækkes Border Terrier af børns leg, og er meget hengiven overfor selv fremmede børn - blot de behandler hunden pænt. Racens høje smertetærskel og generelt venlige sind, gør den til en god familiehund i den aktive familie.

Flyball og agility er to typer af hundesport, som en Border Terrier ofte brillierer i. Men helt generelt er hundene dog ganske glade for alle aktiviter, hvor der sker noget for dem, da racen er aktiv.

En Border Terrier har normalt stærke anlæg for gravjagt, og en fart og hurtighed så den kan følge en hest.

Racen fungerer fint med andre hunde, hvis den er socialiseret godt fra hvalp. Det samme gælder for mindre husdyr, som kaniner og katte. Man må dog aldrig glemme, en Border Terrier er en jagthund af oprindelse - og at racen stadig er skarp overfor vildt.

Pasning og pelspleje

Pelsen på en Border Terrier bør trimmes jævnligt - ikke klippes. En Border Terrier kan få ødelagt sin pels, hvis den klippes blot een gang i livet! Er man erfaren i at trimme, kan man ordne sin Border Terrier på 1-2 timer.

Pelsen børstes igennem cirka een gang ugentligt, og filtret pels fjernes løbende.

En Border Terrier kræver en hel del aktivering og motion. Og racen er stadig en stærk, modig jagthund af sind, selvom hundene er lille af størrelse. Der skal derfor afses en del tid til træning og aktivering af hunden, hvis man ønsker en Border Terrier skal fungere som familiehund.

 

 

 

 

Oprindelsesland

Border Terrier har oprindelse i England

Hundens størrelse

Border Terrier har en højde på 26 - 35 cm og en vægt på 5 - 7 kg

Farver

grizzle and tan , blue and tan, rød grizzle, hvedefarvet

Type

Border Terrier er en terrier og hører under FCI-gruppen for "Terriere" (Gruppe 3)

DKK Specialklub

Dansk Terrier Klub

Aktivitet

(4/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(4/5)

Gøende

(4/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(2/5)