Hunderacen Boston Terrier

Beskrivelse af Boston Terrier

Boston Terrier var den første hunderace, som blev anerkendt som oprindelige amerikansk hunderace. Racen opstod omkring 1820, da en Robert C. Hooper fra Boston købte en hund (Hooper's Judge), som var af "Bull and Terrier" type.

Hunden "Hooper's Judge" vejede over 13,5 kilo. Dens afkom blev derfor krydset med en eller flere Fransk Bulldogs, som dermed lagde resten af grundlaget for Boston Terrieren.

Racen blev første gang fremvist i Boston i 1870 - og i 1889 blev den første raceklub stiftet med navnet "American Bull Terrier Club". Denne navngivning blev imidlertidigt ikke vel modtaget af fortalererne af den originale Bull Terrier.

Kort efter - på opfordring af forfatteren James Watson - skiftede klubben derfor navn til Boston Terrier klubben. I 1893 blev Boston Terrier optaget som medlem af American Kennel Club, og blev dermed den første anerkendte amerikanske hunderace.

Boston terrieren er en lille, men meget adræt og legesyg hund.

Temperament på Boston Terrier

Boston Terrier er i vores dage en ren selskabshund. De fleste Boston Terriere er derfor afhængige af kontakt med familien, og trives bedst uden for meget tid alene.

Racen er ofte udstyret med en stor personlighed, og kan være meget selvstændiog og stædige. Det varierer dog meget mellem individerne i racen, da nogle Boston Terriere også er kontaktsøgende og opmærksomme, og derfor mere villige til at "please" ejeren.

Omgangen med andre hunde og mindre husdyr er normalt uproblematisk, hvis hunden er socialiseret godt fra den er hvalp. Racens oprindelige instinkter som kamphund, er stort set avlet ud af racen - og de fleste Boston Terriers fungerer fint med andre hunde i husstanden.

Boston Terrieren er legesyg, og deltager gerne i børns lege og aktiviter. De fleste eksemplarer af racen er tålmodige og venlige overfor børn; hvis børnene samtidig viser respekt og forståelse for hundene.

Pasning og pleje

Boston Terrier kræver stort set ingen pelspleje. Det er derimod afgørende, at hundene ikke skal være meget alene; og at de behandles med forståelse, humor og respekt.

En Boston Terrier bliver aldrig en meget lydig hund. Derfor skal man kunne lide racens charme og sjove påfund, og ikke være typen, der anser hundenes selvstændige påfund som ulydighed, der skal korrigeres og straffes.

Bonus information:

Boston Terrier inddeles under udstillinger i disse størrelser:

  • 9 kg til max 11.35 kg (20 pounds til max 25 pounds)
  • 6.8 til under 9 kg (15 pounds til under 20 pounds)
  • under 6.8 kg (under 15 pounds)

Oprindelsesland

Boston Terrier har oprindelse i USA

Hundens størrelse

Boston Terrier har en højde på 28 - 35 cm og en vægt på 7 - 11 kg

Farver

sort, brindle, seal (sort med røde hår) - brindle foretrækkes. Findes i mange andre farver; men disse anerkendes ikke.

Type

Boston Terrier er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Aktivitet

(3/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(3/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(4/5)

Hunde

(5/5)

Alle billeder af Boston Terrier