Hunderacen Boxer

Beskrivelse af Boxer

Boxeren er en livlig, energisk og glad hunderace med oprindelse i Tyskland. Boxerhunden har sin oprindelse i Bullenbeisere, som var nogle meget udbredte jagthunde, der blev brugt til at fastholde byttet indtil jægeren nåede frem. Da man ønskede en hurtigere og mere adræt hunderace til dette arbejde, begyndte man at avle en variant af denne race, som nu kaldes for Brabanter Bullenbeisser. Denne race betragtes som Boxeren direkte forfæder.

I 1894 begyndte tre tyske herrer at arbejde på at stabilisere racen. Dette arbejde startede i 1895, og året efter blev den første Boxerklub grundlagt.  I 1902 publicerede klubben Boxerens første standard - en racestandard, som ikke er ændret ret meget siden.

Boxeren fik derefter langsomt sin udbredelse i Europa i starten af 1900-tallet, og efter 2. verdenskrig blev racen godt udbredt i hele verden takket være sine evner som udstillingshund, vagthund og arbejdshund.

I dag findes der tre forskellige typer af Boxere - den amerikanske, engelske og tyske, dog alle klassificeret under samme race; men med mindre variationer i type og størrelse.

Temperament på Boxer

Boxeren er meget energisk, rigtig trofast og ofte meget legesyg. Altid med på fis og ballade, og rigtig gode til at spille klassens klovn.

En Boxer er dog også træningsvillig og intelligent, og en fremragende vagthund, som fungerer godt med børn. Hundene kan dog være lidt vilde, og er derfor ikke altid et godt valg til familier med helt små børn. Racen har også et ry for at være stædig, og have nemt ved at kede sig under almindelig lydighedstræning. Formår man dog at motivere sin Boxer til hundetræningen, er både grundlæggende og komplicerede lydighedsøvelser intet problem. Racens alsidighed gør den også egnet som terapihund, til agility og meget andet hundesport.

Boxeren er vagtsom, og har et udpræget og medfødt beskyttelsesinstinkt overfor familiens mindste.

Pasning af Boxer

En Boxerhund er meget aktiv - ikke mindst under opvæksten til hundene når 3-4 års alderen. Derfor skal man afsætte en betragtelig mængde tid til at aktivere og træne hunden, og give den daglig mulighed for at få afløb for sine mange kræfter.

En understimuleret Boxer finder normalt selv på aktivering, og det er sjældent akiviteter ejeren værdsætter...

Pelspleje

Pelsen på Boxer er helt kort, og kræver stort set ikke pleje. Hundene fælder et par gange årligt. Man skal endvidere være opmærksom på at nogle Boxere savler en del, hvilket kan medføre noget ekstra rengøring og tøjvask.

Boxere findes i mange forskellige farver, men man bør være opmærksom på, at hvide Boxere ofte er døve og har andre medfødte skavanker - og de derfor ikke må bruges i avl.

Oprindelsesland

Boxer har oprindelse i Tyskland

Hundens størrelse

Boxer har en højde på 60 - 63 cm og en vægt på 28 - 34 kg

Farver

fawn eller brindle, sort maske (med og uden hvide aftegninger - dog ikke mere end 30% hvid)

Alternative navne

Bokser

Type

Boxer er en vagthund og hører under FCI-gruppen for "Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde" (Gruppe 2)

DKK Specialklub

Boxer-Klubben

Aktivitet

(4/5)

Motion

(5/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(2/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 3 andre hunderacer under vagthunde er mindre end Boxer :