Hunderacen Bullmastiff

Beskrivelse af Bullmastiff

Bullmastiffen er en molosser race, som har sin oprindelse hos den engelske adel. Den er oprindeligt avlet til at beskytte de store, adelige engelske godser mod krybskytter, og er derfor en udpræget vogtende hund, som knytter sig meget til sin familie.

Bullmastiffen er opstået ved at blande de gamle, oprindelige engelske bulldogs med mastiffer, for at få en stabil, respektindgydende pålidelig og adræt vagthund.

Temperament

Temperamentmæssigt er racen ret stabil, og med den rette socialisering er egetkønsaggresion ikke noget stort problem. Modsat de fleste andre mastiffer, er en Bullmastiff ganske aktiv, og de deltager gerne i alle familiens aktiviteter. Hundene har ofte deres egen personlighed, og i følge standarden skal Bullmastiffen udvise værdighed, stolthed, adræthed, intelligens, stabilitet og troskab.

En Bullmastiff bliver langsomt voksen, og kan være meget hvalpet og legesyg langt op i livet. Først efter 3 års alderen, er racen fysisk og mentalt udviklet. Man bør i denne vækstperiode ikke udsætte hundene for hårde fysiske belastninger, og man bør heller ikke stille for store forventninger til lydighedstræningen.

Bullmastiff er glad for børn, og har en stor tålmodighed for deres påfund. Hundene deltager også gerne i lidt vildere lege med de større børn. Man skal naturligvis sikre sig, at børnene kender hundens grænser og at den ikke bliver drillet og plaget, ligesom med alle andre hunderacer. Man bør naturligvis også altid have børn under opsyn, når de er i selskab med så stor en hunderace.

Bullmastiffen er en stor og tung race, og er alene med sin fremtoning ganske respektindgydende. Den hører samtidigt til blandt de mest aktive af mastiff-racerne, så man skal ikke forvente en hund, der er virkeligt dovent anlagt. Omvendt kræver en Bullmastiff heller ikke den store motion, men har altid et vist behov for at være sammen med sin familie.

Racens forankring i bulldogs og oprindelige mastiffer, gør hundene både selvstændige og egenrådige, så man skal ikke regne med, at en Bullmastiff bliver fuldstændigt lydig. Racen kan dog sagtens lære den helt grundlæggende lydighed, og griber man træningen rigtigt an - og formår at gøre den både sjov og interessant for hunden - kan en Bullmastiff også godt lære lidt mere komplicerede øvelser. Man vil dog oftest opleve, at hundene nemt kommer til at kede sig, så træningssessioner skal holdes korte og sjove, og mange gentagelser bør undgåes. På samme vis, vil en Bullmastiff også typisk kun adlyde kommandoer, hvis den kan se et formål hermed. Racen gør sjældent en masse for at behage deres ejere, og har den typiske værdighed som generelt ses hos mastiffer.

Hvis en Bullmastiff ikke socialiseres, lydighedstrænes og miljøtrænes helt fra hvalp, kan hunden nemt blive usikker og meget svær at styre. Man bør derfor give hunden en god indsats, mens den er hvalp og dermed nem både at præge og kontrollere. En fuldvoksen Bullmastiff, der ikke er blevet miljø- og lydighedstrænet, kan være endog meget svær at styre i uventede situationer.

En veltrænet og godt præget Bullmastiff er dog altid meget selvsikker, stabil og meget hvilende i sig selv. Hundene har også sjældent behov for at "føre sig frem" overfor andre hunde; men fuldvoksne hunde har sjældent det store behov for kontakt med fremmede hunde, og indtrængere på hundens territorie vil blive grundigt afvist.

Racen kan have en vis tendens til at savle, og man skal ikke gøre sig store forhåbninger om altid at have rene vægge, rent tøj og pletfrie møbler, når en Bullmastiff lever nært ved familien - som den altid bør.

Pasning og pleje

Pelsen på en Bullmastiff er halvkort, men racen kan i perioder fælde en del. Til dagligt kræves der ikke pelspleje, men i fældeperioder kan man med fordel bruge en gummihandske eller en våd klud til at fjerne de løse hår. Man skal påregne at racen kan savle en del, og at hundene gerne opholder sig nær ved deres familie. Man skal også være bevidst om, at en Bullmastiff der een gang inviteres op i møblerne, efterfølgende er meget svær at holde væk igen.

Oprindelsesland

Bullmastiff har oprindelse i England

Hundens størrelse

Bullmastiff har en højde på 66 - 69 cm og en vægt på 50 - 60 kg

Alternative navne

Bull mastiff

Type

Bullmastiff er en vagthund og hører under FCI-gruppen for "Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde" (Gruppe 2)

DKK Specialklub

Dansk Bullmastif Klub

Aktivitet

(3/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(1/5)

Alle billeder af Bullmastiff