Hunderacen Bully Kutta

Beskrivelse af Bully Kutta

Bully Kutta er en Pakistansk hunderace, som er blevet brugt til både vagt- og kamphund. Bully Kutta kaldes også Sindh Mastiff, Indisk Mastiff og Pakistansk Mastiff; men der er ikke total enighed om det er samme racer.

Den oprindelige Bully Kutta er formentling opstået fra de gamle molossorhunde; og racen beskrives stadig som værende meget oprindelig i temperamentet fra disse hunde. Der er senere opstået forskellige typer af Bully Kutta, som har fået indkrydset europæiske hunderacer som terriere og bullbaiting hunde. Racen er i høj grad opdrættet uden stamtavler, så de forskellige typer af Bully Kutta kan være svære at skelne.

Den persiske hær brugte Bully Kutta-lignende hunde til beskyttelses- og vagthunde. Herodotus (Græsk forfatter født ca. 484 B.C.) skriver i sine bøger, at store, stærke hunde - "Indiske Mastiffer" - blev indført til området af Xerxes den første. Alexander den Store bragte ligeledes samme type hunde tilbage fra sine rejser i Indien. Bully Kutta'en kan derfor - i en eller anden grad - spores langt tilbage.

Bully Kutta er blevet mere og mere udbredt udenfor Indien og Pakistan de seneste år, primært pga. dens egenskaber som aggressiv og respektindgydende vagt- og kamphund. Racen er dog stadig forholdsvis sjælden, og er derfor både kostbar og vanskelig at anskaffe.

Temperament på Bully Kutta

Bully Kutta er en meget stor molosserrace, som er meget mistænkelig overfor fremmede - og stærkt kønsaggresiv over andre hunde. Det er samtidigt en langbenet, tung og stærk hund, som er meget stædig, modig og udholdende, og ikke mindst intelligent.

Bully Kutta kan derfor være enddog meget svær at opdrage, og aggressionen kan være svær at få under kontrol, med mindre man har stor indsigt i socialisering og hundeadfærd. Der findes endog ubekræftede historier om Bully Kutta'er, der har overfaldet og spist deres ejere pga. sult.

Racen bør kun anskaffes af mennesker, der har meget erfaring med store, selvstændige hunderacer, og som er en naturlig leder og har viljen til at opdrage, træne og socialisere hunden. En Bully Kutta er både intelligent og meget stædig, og det er derfor vigtigt, at hunden oplever en ejer, der både har større vilje og mere stædighed end hunden, da den ellers vil overtage styringen og blive en pestilens at leve med.

En veltilpasset Bully Kutta er nært knyttet til sin familie, og vil beskytte denne med sit liv. Racen giver altid lyd fra sig, når der kommer gæster på matriklen og fremmede tillades først adgang, når ejeren har sagt god for det. 

Racen fungerer slet ikke med fremmede hunde, og kan ikke anbefales i børnefamilier pga. hundenes mistro overfor fremmede. Bully Kutta vil typisk fungere fint med familiens børn, som den kender - men fremmedes adgang vil blive mødt med stor mistro, og hunden kan finde på at bryde ind i leg og samvær, hvis den ikke synes om situationen.

Pasning og pleje

Pelsen på en Bully Kutta er kort, og kræver stort set ingen pasning. Man skal dog altid være en naturlig leder, som har masser af indsigt i hundes adfærd og natur, og har erfaring med store, stærke, selvstændige og viljestærke hunderacer, for at kunne opdrage og leve med denne race.

Oprindelsesland

Bully Kutta har oprindelse i Pakistan

Hundens størrelse

Bully Kutta har en højde på 73 - 100 cm og en vægt på 75 - 95 kg

Farver

primært lyse/hvide farver; men alle er tilladt

Alternative navne

Sindh Mastiff, Indisk Mastiff, Bully Cutta og Pakistansk Mastiff

Type

Bully Kutta er en kamphund

Aktivitet

(3/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(1/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(4/5)

Fremmede

(1/5)

Hunde

(1/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 2 andre hunderacer under kamphunde er mindre end Bully Kutta :

Alle billeder af Bully Kutta