Hunderacen Chinese Crested

Beskrivelse af Chinese Crested

Chinese Crested er en hårløs hunderace. Selv om hårløse hunde findes mange steder i verden, er det dog ikke sandsynligt, at den moderne Chinese Crested virkeligt er opstået i Kina - selv på trods af racens officielle status.

Chinese Crested er nærmere opstået i Afrika, hvor den er kendt som "afrikansk hårløs terrier" i flere tekster fra det nittende århundrede. Der er også genetisk dokumentation, som viser en fælles oprindelse med den mexicanske hårløs (Xoloitzcuintli).

I 1950'erne skabte Debora Wood sin "Crest Haven" hundekennel, og begyndte målrettet at avle og registrere sine Chinese Crested hunde. Den berømte burleske danser Gypsy Rose Lee havde også avlet Chinese Crested, og ved hendes død blev hendes hunde avlet ind i stammen fra Kennel Crest Haven. Disse to avlslinjer er det sande fundament for enhver Chinese Crested i live i dag. Miss Wood grundlagde også den amerikanske klub for hårløse hunde i 1959, hvilket i sidste ende blev til American Chinese Crested Club (ACCC) i 1978.

ACCC blev senere til den amerikanske specialklub for racen, da Chinese Crested blev anerkendt af American Kennel Club tretten år senere.

Chinese Crested findes både i en hårløs udgave, og i den såkaldte Powder Puff, som har pels. Begge typer kan fødes i samme kuld.

Temperament

Chinese Crested er glade, legesyge og tæt knyttede til deres familie. Ofte udstyret med en vis portion stædighed, men ikke umulige at træne med. Chinese Crested kan være udmærkede hunde til agility og lignende hundesport, da racen er både hurtig og adræt. Indlæring bør ske med leg og venlige metoder, og kan kræve en vis portion tålmodighed.

Chinese Crested kommer rigtig godt ud af det med børn, og deltager gerne i lege, gåture og andre aktiviteter. Det er naturligvis en forudsætning at hunden behandles ordentligt, og ikke udsættes for voldsom behandling.

Hundene er ofte vagtsomme, og giver altid lyd fra sig ved besøg.

Pasning og pleje

De to forskellige udgaver af Chinese Crested har naturligvis meget forskellige krav til pasning. Den hårløse Chinese Crested kræver opmærksomhed ved hudpleje og hyppig vask; men kræver naturligvis ikke pleje af pelsen. Powder Puff udgaven kræver derimod en del pelspleje, alt efter hvilket udseende man ønsker hunden skal have.

Oprindelsesland

Chinese Crested har oprindelse i Kina

Hundens størrelse

Chinese Crested har en højde på 23 - 33 cm og en vægt på 4 - 5 kg

Alternative navne

Kinesisk Hårløs, Chinese Hairless

Type

Chinese Crested er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

Aktivitet

(3/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(2/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(4/5)

Hunde

(3/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 8 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end Chinese Crested :