Hunderacen Dværgpinscher

Beskrivelse af Dværgpinscher

Dværgpinscheren har været kendt i flere hundrede år på billeder og tegninger. Man ved at racen tidligere har været en værdsat gårdhund, der har haft gode evner indenfor rottejagt og anden skadedyrsbekæmpelse. Man formoder at Dværgpinscheren er fremavlet fra Tysk Pinscher, gravhunde og italienske mynder, men man kender ikke racens helt præcise ophav. Der er dog også meget, der tyder på at toy terrier er en del af Dværgpinscherens ophav. Der findes billeder af Dværgpinscher-lignende hunde flere hundrede år tilbage, og derudover kant den nært relaterede Tyske Pinscher spores helt tilbage til tyske rottehunde fra 1500-tallet.

Dværgpinscheren var tidligere primært udbredt i Tyskland og i de skandinaviske lande; men er de sidste hundrede år blevet udbredt til hele verden. 

Temperament på Dværgpinscher

Dværgpinscheren er en temperamentsfuld, livlig og selvstændig hunderace, som egner sig godt til aktive familier og forskellige aktive typer hundesport som f.eks. agility og flyball. Dværgpinschere har en stor byttedrift, som instinktivt får hundene til at jage rotter, mus og andre mindre dyr; så racen bør i de fleste tilfælde holdes i snor, når den færdes ude. En indhegnet have er også oftest en nødvendighed, da racen er intelligent og kan være lidt af en udbryderkonge. Dværgpinscheren er altid opmærksom og har et relativt højt energiniveau, så på trods af den lille størrelse er der ikke tale om en hunderace, som egner sig som "taskehund" eller til et liv på sofaen. En Dvægpinscher er også bedst egnet til familier, hvor der er lidt større børn, som kan forholde sig til racens selvstændighed, stolthed og temperament. En velfungerende Dværgpinscher vil til gengæld altid kvittere med masser af leg, sjov og ballade, hvis den indrages i familiens og børnenes aktiviter på en positiv måde.

Racen egner sig også godt til at have omgang med større hunderacer, da Dværgpinschere altid mener de selv er verdens største hunderace. Nervøsitet og tilbageholdenhed ses sjældent i racen og hundene leger gerne voldsomt med større artsfæller. Man kan godt have racen i lejlighed, hvis man sørger for at hundene dagligt får brændt sin energi af; men man skal være opmærksom på at Dværgpinschere er vagtsomme af natur, og at de instintivt vil gø, når de mener der er noget familien skal have besked om.

Pasning og pleje

Pelsen er kort og glat og har ingen underuld, så Dværgpinscheren fælder derfor ikke særligt meget og har ingen særlige behov for pelspleje. Man skal dog være opmærksom på at racen er relativt aktiv og gerne vil grave, gø og galoppere dagligt. 

Oprindelsesland

Dværgpinscher har oprindelse i Tyskland

Hundens størrelse

Dværgpinscher har en højde på 25 - 30 cm og en vægt på 4 - 5 kg

Farver

Ensfarvede hunde: Hjorterød, rødbrun til mørk rødbrun. Sort/røde hunde: : Laksort pels med røde eller brune aftegninger, som tilstræbes så mørke, varme og klart afgrænsede som muligt. Aftegninger over øjnene, på halsens underside, på mellemfod og pote

Alternative navne

Miniature Pinscher

Type

Dværgpinscher er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde" (Gruppe 2)

Aktivitet

(4/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(4/5)

Gøende

(5/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(2/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 6 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end Dværgpinscher :