Hunderacen Engelsk Mastiff

Beskrivelse af Engelsk Mastiff

Mastiff - eller Engelsk Masfiff - er en stor hunderace med oprindelse i de gamle Dogge-hunde. Hunde der altid er blevet brugt som vagt-, krigs- og beskyttelseshunde; ligesom de har deltaget i storvildtjagter.

Denne store hunderace har været meget truet under både Første og 2. verdenskrig, da der ikke var råd til at fodre på så store hunde. Man har derfor forsøgt at rekonstruere racen, ved bl.a. at indkrydse andre hunderacer med Mastiffer, for at få en større gen-spredning. Sjovt nok har flere af disse indkrydsede racer, selv haft Mastiffer som forfædre i deres tidlige avlsarbejde.

Temperament

Mastiffer har normalt et meget roligt temperament, hvilket afspejles i alle formelle standarder og historiske beskrivelser. Mastiffen har også det typiske beskyttelsesinstinkt fra Molosser-hunde. Den vil ofte være beskyttende i sin adfærd overfor ejeren og familien, men er aldrig aggressiv uden grund.

Mastiff er karakteristisk rolig, afslappet og overraskende blid i forhold til sin enorme størrelse. Den er velopdragen og nem, hvis den får sin daglige motion og aktivitet. Mastiffen er typisk en meget loyal race, som er meget gode med børn - og oftest også med små hunde, hvis hunden er socialiseret og tilvænnet mindre artsfæller under opvæksten. Mastiffer ønsker dog sjældent særlig meget kontakt med fremmede hunde efter de kønsmodner, men er ikke udpræget aggressive overfor artsfæller - blot uinteresserede.

Mastiffen er også meget social, og trives slet ikke med isolation og meget tid alene.

På trods af racens enorme størrelse er en Mastiff meget forsigtig og ofte lidt konfliktsky af natur. Det er derfor vigtigt, at racen bliver rigtig godt socialiseret og miljøtrænet i dens første leveår. Allerede mens hunden er hos opdrætteren, bør den leve inde i huset og stifte bekendtskab med alle de dagligdags situationer, gæster og aktiviteter i en familie, og hunden bør tages ekstra meget med rundt i den første tid hos dens nye familie. 

En Engelsk Mastiff vil aldrig blive lydighedschampion, da racen ikke er særligt interesseret i at arbejde for sin fører. Man bør dog alligevel give hunden lidt udfordringer i dagligdagen, og naturligvis sørge for den grundlæggende lydighed bliver indlært inden hunden vejer 50-100 kilo, og er blevet for svær at styre. Den grundlæggende træning volder sjældent problemer, hvis man kombinerer konsekvens, tålmodighed, belønning og motivation i træningen - og holder sig til mange små, korte sessioner.

Pasning og pleje

Hundene kan have en hel del helbredsproblemer, som man bør sikre sig bedst muligt imod inden valg af opdrætter. Man bør også sikre sig, at opdrætteren har meget stor fokus på sundheden i alt sit arbejde med opdræt af Mastiff.

Pelsen på en Mastiff er ganske kort, og kræver ingen decideret pleje.

Oprindelsesland

Engelsk Mastiff har oprindelse i England

Hundens størrelse

Engelsk Mastiff har en højde på 72 - 75 cm og en vægt på 68 - 100 kg

Farver

Altid sort maske. Pels i fawn, abrikos, brindle eller sølvgrå.

Type

Engelsk Mastiff er en vagthund og hører under FCI-gruppen for "Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde" (Gruppe 2)

DKK Specialklub

Dansk Mastiff Klub

Aktivitet

(1/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(1/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(3/5)

Alle billeder af Engelsk Mastiff