Hunderacen Eurasier

Beskrivelse af Eurasier

Eurasieren er en forholdsvis ny hunderace, som første gang kom til Danmark i 1982. Hunderacen har sin oprindelse i Tyskland, hvor den blev fremavlet i 1960'erne og starten af halvfjerdserne. En række hundeentusiaster, med Julius Wipfel i spidsen, skabte Eurasieren ved at krydse Chow Chow med Keeshond og Samojedehund. Deres ønske var at skabe en smuk, selvstændig og kærlig hunderace og dette må siges at være lykkedes.

Eurasier blev anerkendt af FCI i 1972 og placeret i gruppen af 'Spidshunde og hunde af oprindelig type' .

Temperament på Eurasier

Eurasiere er selvstændige spidshunde og er derfor ikke en hunderace for dem, der vil dyrke lydighedstræning på højt plan eller have en hund, der adlyder den mindste kommando. Eurasieren er sin egen, og beskrives ofte som en "kattehund" med et stolt, selvsikkert, roligt temperament. Det er ikke umuligt at træne en Eurasier; men man skal ikke forvente at hundene gider lave mange gentagelser eller deltage i aktiviteter, som de ikke selv finder interessante. Kodeordene er derfor tålmodighed, konsekvens og positiv træning, når man skal træne en Eurasier. Besidder man disse egenskaber, kan en Eurasier godt blive lydig nok til at gå løs, lave tricks eller deltage på hobbyplan i diverse typer hundesport .

Eurasiere har et moderat motionsbehov og trives bedst, hvis den har nær kontakt til sin familie. Hundene har normalt ikke meget jagtdrift og knytter sig til hele sin flok. De kan dog godt udse sig en favorit i familien, hvis ikke alle medlemmer deltager i aktivering og træning af hunden. Eurasiere er heller ikke særligt interesseret i fremmede, uden at de dog er aggressive eller nervøse. Eurasiere er oftest blot ligeglade med kontakt til fremmede, hvilket står i god tråd med hundenes selvbevidste temperament. En Eurasier skal nok selv bestemme, hvornår den vil have kontakt.

Pelspleje af Eurasier

Den lange pels på Eurasieren kan virke overvældende; men den kræver forbavsende lidt pleje. Pelsen består af en tæt underuld og middellang, løs dækpels. En ugentlig gennembørstning er rigeligt, hvis man sikrer at hunden ikke har sammenfiltrede klumper i pelsen. Eurasieren skal aldrig bades, med mindre det er absolut nødvendigt, da badning kan fjerne det naturlige fedtlag og ødelægge pelsens selvrensende egenskaber.

Oprindelsesland

Eurasier har oprindelse i Tyskland

Hundens størrelse

Eurasier har en højde på 52 - 56 cm og en vægt på 22 - 26 kg

Farver

Fra helt lyse cremefarvede til helt sorte. Eurasiere findes i mange farver, da der aldrig har været et ønske om at avle en speciel farve frem i hunderacen. Rent hvid, hvidbroget og leverfarvet er dog ikke tilladte.

Type

Eurasier er en spidshund og hører under FCI-gruppen for "Spidshunde og hunde af oprindelig type" (Gruppe 5)

DKK Specialklub

Eurasier Klub Danmark

Aktivitet

(3/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(1/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(1/5)

Hunde

(5/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 4 andre hunderacer under spidshunde er mindre end Eurasier :

Alle billeder af Eurasier