Hunderacen Golden Retriever

Beskrivelse af Golden Retriever

Golden Retriever har sin oprindelse i Storbritannien, hvor den i mange år har været en værdifuld apportør på næsten alt slags jagt.

En Golden Retriever er kendetegnet ved dens villighed til at hente ting (apportere), og dens venlige, kontaktsøgende og samarbejdsvillige sind. Racen er forholdsvis blød, og bør opdrages nænsomt.

Golden Retrievere er også meget populære som familiehunde, og trives ofte fint med at leve sådan. Der kan dog være væsentlig forskel i temperament og energiniveau på de forskellige opdræts-linjer, alt efter om der er fokus på udstilling- eller jagthunde. Man bør dog aldrig glemme, at en Golden Retriever altid er en jagthund, og at den derfor kræver en vis mængde stimulering og aktivering. Racen er meget velegnet til at lave søgeøvelser, og - naturligvis - apportering af ting, som man beder hunden hente for sig.

Temperament

En Golden Retriever er normalt venlig og imødekommende, og den spiller sjældent op, eller "laver ballade" efter den er udvokset. Med den rette motivation og en blid indlæringsmetode, lærer en Golden Retriever hurtigt den nødvendige lydighed.

Racen er meget vandglad, og svømmer gerne når den får lejlighed til det. Golden Retrievere omgåes også normalt andre hunde uden problemer, og er en fortrinlig hunderace til jagt, lydighed og som aktiv familiehund. Hundene er også glade for børn, og leger gerne med de lidt større familiemedlemmer; mens de helt små bliver behandlet med tålmodighed og forsigtighed af de voksne hunde. En ung, aktiv Golden kan dog være en stor mundfuld for de mindste børn, da racen hurtigt bliver stor.

Man bør - som nævnt - være opmærksom på, at Golden Retriever har både en udstillingslinje og en arbejdslinje, hvor sidstnævnte er fuldblods jagthunde med væsentligt højere drift og energiniveau. Disse jagt-linjer bør ikke anskaffes som rene familiehunde, og af samme grund er det altid relevant at have kendskab til forældredyrenes egenskaber, inden man anskaffer sig en Golden Retriever.

Pels

Den forholdsvis lange pels kræver ikke meget pasning, men man skal naturligvis forvente, at Golden Retrievere fælder en del. Endvidere bør man jævnligt børste hunden, for at undgå pelsen filtrer. Hundene skal hverken klippes eller trimmes.

Oprindelsesland

Golden Retriever har oprindelse i England

Hundens størrelse

Golden Retriever har en højde på 51 - 61 cm og en vægt på 27 - 35 kg

Farver

Fra mørk gul til næsten helt hvid.

Alternative navne

Golden

Type

Golden Retriever er en jagthund og hører under FCI-gruppen for "Apporterende jagthunde" (Gruppe 8)

DKK Specialklub

Dansk Retriever Klub

Aktivitet

(3/5)

Motion

(4/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(3/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(5/5)