Hunderacen Greyhound

Beskrivelse af Greyhound

Greyhound har officielt oprindelse i England, hvilket er racens hjemland. Oprindelsen til de første mynder, kan dog findes mange tusinde år tilbage.

Racen kom til England, da romerne i starten af vores tidsregning kom til England. Her introducerede de en hundesport, som kun adelen havde tilladelse til at udføre. Man lod mynder jage harer, som en slags sport, hvor man yndede at opleve hunde forfølge deres bytte. Forgængeren til vor tids hundevæddeløb og lure coursing.

Greyhounds var af høj værdi i mange kulturer og i England var racen i lange tider kun forbeholdt adelen. I 900 tallet var der dødsstraf for at slå en Greyhound ihjel.

Avlen af den moderne Greyhound, har frembragt en venlig, omgængelig familiehund, som i noget mindre grad besidder fortidens jagtinstinkter.

Temperament på Greyhound

Greyhounds er venlige, seje, blide og omgængelige familiehunde; som er yderst loyale overfor deres familie. Selvom hundene er aktive, og har behov for daglige løbeture, er en Greyhound meget stille af sig indendøre. Aktivitetsniveauet i Greyhounds er slet ikke så højt, som mange ofte forventer - mest fordi hundene kun er avlet til hurtighed på sprintdistancer.

Greyhound gøer meget sjældent, og den tager oftest venligt i mod fremmede. Racen er derfor ikke egnet som vagthund; men kan der i mod fungere fint i lejligheder, hvis de blot får stillet deres behov for at løbe.

Hundene elsker selskab, og trives bedst i nær kontakt med deres ejere. Greyhounds er normalt selvstændige og intelligente, og bør behandles med respekt. Hundenes intelligens og følsomme sind, gør Greyhound til en hunderace, som bedst trænes med positive metoder. De samme egenskaber gør heller ikke en Greyhound til lydighedschampion. Hundene skal helst kunne se et formål, med de krav, der stilles til dem.

En Greyhound er oprindeligt avlet til at jage mindre dyr, og har stadig et kraftigt jagtinstinkt. De fleste Greyhounds vil derfor - uden at tøve - sætte efter alt, hvad der løber bort fra dem. Hundene kan derfor have vanskeligt ved at få den nødvendige daglige løbetur, med mindre man har et indhegnet area. Man skal heller ikke forvente en Greyhound kan lære at komme, når først jagtinstinktet er i gang.

Omgangen med mindre husdyr kræver meget tidlig tilvænning; og alligevel er man ikke garanteret succes. En Greyhound med stærkt jagtinstinkt vil aldrig lære at leve med katte og andre små husdyr.

Greyhounds er til gengæld venlige og legesyge sammen med børn, og de elsker at ligge tæt med deres ejere.

Pasning og pleje

Greyhounds kræver ikke ret meget pasning, da pelsen er helt kort og kun fælder minimalt. Man skal dog afse en del tid til at motionere sin hund, hvis man vælger en Greyhound. De fleste eksemplarer har et stort behov for at løbe igennem flere gange om ugen, for at være medgørlige som familiehunde. Væddeløb, lure cursing og lignende aktiviter er derfor helt almindelige typer hundesport for ejere af Greyhounds.

Oprindelsesland

Greyhound har oprindelse i England

Hundens størrelse

Greyhound har en højde på 68 - 71 cm og en vægt på 27 - 36 kg

Farver

Sort, hvid, rød, blå, fawn, dyrefarvet, brindle eller enhver af disse farver blandet med hvid.

Alternative navne

Greyhund

Type

Greyhound er en mynde og hører under FCI-gruppen for "Mynder" (Gruppe 10)

DKK Specialklub

Myndeklubben

Aktivitet

(3/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(1/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(1/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(5/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 2 andre hunderacer under mynde er mindre end Greyhound :