Hunderacen Griffon Bruxellois

Beskrivelse af Griffon Bruxellois

Griffon Bruxellois er den ene Griffon hunderace ud af tre, som i princippet hører under samme hunderace.

De tre forskellige Griffoner er blot udstyret med forskelligt udseende og pelstype, og kan fødes i samme kuld. Griffon Bruxellois er ruhåret.

Griffon Bruxellois regnes for at være den oprindelige Griffon, til de øvrige typer, som hedder henholdsvis Griffon Belge (også ruhåret) og Petit Brabancon, som er glathåret.

Griffonens temperament

Griffon Bruxellois er en intelligent og lærevillig hunderace, som egner sig godt til en aktiv hundefamilie. Hundene lærer nemt basal lydighed, og klarer sig godt i forskellige slags hundesport. En Griffon Bruxellois er omgængelig, glad, nysgerrig og tapper.

Griffoner er meget kontaktsøgende overfor sine ejere, og trives dårligt med at være overladt til sig selv. Livet i en lejlighed fungerer fint, hvis hundene samtidigt har mulighed for en god, lang daglig luftetur. En Griffon kan være ganske vagtsom, og nogle individer er ikke bange for at bruge stemmen. Racen beskrives dog normalt som ganske lidt gøende.

Griffon Bruxellois er glad for børn, og deltager gerne i både lege, samvær og aktiviteter.

En Griffon kan være selvstændig og uregerlig, hvis den ikke opdrages og socialiseres allerede fra hvalp. Hundetræningen bør dog altid foregå uden brug af hårde metoder, da Griffon Bruxellois (og de andre Griffoner) er ganske følsomme overfor ejerens stemmeføring. En velsocialiseret Griffon kommer fint ud af det med hustandens øvrige husdyr, og omgangen med andre hunde er normalt heller ikke et problem.

Pasning og pleje af Griffoner

Griffon Bruxellois er en af de ruhårede griffoner, og derfor skal pelsen plukkes regelmæssigt. Man plukker kun kroppen, men lader skæg og øjenbryn være. Til gengæld skal skægget holdes rent, og kæmmes regelmæssigt for at undgå filter. Hår ved øjenbryn og pels mellem poterne fjernes, hvis den kan genere hunden.

Oprindelsesland

Griffon Bruxellois har oprindelse i Belgien

Hundens størrelse

Griffon Bruxellois har en højde på 30 - 32 cm og en vægt på 3 - 5 kg

Farver

Rød. Også godkendt med sort hage og moustacher.

Alternative navne

Griffon

Type

Griffon Bruxellois er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Aktivitet

(3/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(2/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(3/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 8 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end Griffon Bruxellois :

Alle billeder af Griffon Bruxellois