Hunderacen Grosser Schweizer Sennenhund

Beskrivelse af Grosser Schweizer Sennenhund

Grosser Schweizer Sennenhundens oprindelse ligger i de gamle slagterhunde, som tidligere var udbredte i det meste af Europa. I Schweiz var hunderacerne primært kun lokalt kendte; men ved en udstilling i 1908 blev de første eksemplarer bragt til udstillingsverdenen, hvor de blev præsenteret som "korthårede bernere".

Grosser Schweizer Sennenhund er den største af de fire typer af Sennenhunde, der også omfatter Berner Sennenhund, Appenzeller Sennenhund og Entlebucher Sennenhund.

Racen blev internationalt anerkendt i 1939 da FCI udgav den først racestandard. I hjemlandet Schweiz havde man dog på daværende tidspunkt kendt racen i 30 år.

Temperament

Sikker, opmærksom, vagtsom og frygtløs i dagligdagen er ord, der beskriver en typisk Grosser Schweizer Sennen. Hunderacen er generelt godmodig og hengiven over for mennesker den har tillid til, og selvsikker over for fremmede. 

Grosser Schweizer Sennenhund er kendt som både træk- og vagthund, og bruges også i dag som ledsagehund og selskabshund. Man bør dog forvente, at racens instinkter som trækhund er ret veludviklede, og man kan ofte have stor fornøjelse af f.eks. vognkørsel med sin Grosser Schweizer Sennenhund.

Grosser'en har en forkærlighed for børn, og meget stor tålmodighed overfor dem. Det samme gør sig normalt gældende for hundehvalpe og unghunde, som Grosser Schweizer Sennenhunde oftest også giver meget lang line.

Racen er relativt aktiv, størrelsen taget i betragtning. Og man vil ofte blive forundret over, hvor adrætte og hurtige disse ret store hunde kan være. Man bør gribe al træning an med positive metoder og være motiverende i hele tilgangen til hunden. Hvis en Grosser Schweizer Sennenhund ikke synes det er sjovt at træne, er det svært at få adgang til hele racens potentiale. Man vil også ofte opleve, at en Grosser Schweizer Sennenhund nemt kommer til at kede sig, hvis man gentager de samme øvelser mange gange. Hold derfor træningssessionerne korte og stil langsomt flere og flere krav til hunden. Man vil også kunne opleve denne race som en smule stædig, så - igen - er det vigtigt altid at motivere hunden.

En Grosser Schweizer Sennenhund er en formidabel vagthund, der altid giver højlydt lyd fra sig, hvis der sker noget usædvanligt. Når gæster er blevet lukket ind, falder racen dog normalt helt til ro. Racen er generelt rolig når den er indendøre, og nyder alt samvær med sin familie.

Pasning og pleje

Pelsen på en Grosser Schweizer Sennenhund er helt kort, og kræver stort set ingen pleje. Man bør altid sikre sig, at racen har mulighed for at bruge sine kræfter og ikke kommer til at kede sig.

Oprindelsesland

Grosser Schweizer Sennenhund har oprindelse i Schweiz

Hundens størrelse

Grosser Schweizer Sennenhund har en højde på 68 - 72 cm og en vægt på 45 - 62 kg

Farver

Typisk trefarvet i sort grundfarve med symmetriske, rødbrune og hvide aftegninger. Den rødbrune farve er placeret mellem det sorte og de hvide aftegninger på kinderne, over øjnene, på indersiden af ørerne, på siderne af brystet, på alle fire ben og på ha

Alternative navne

Grosser

Type

Grosser Schweizer Sennenhund er en vagthund og hører under FCI-gruppen for "Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde" (Gruppe 2)

DKK Specialklub

Klubben For Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde

Aktivitet

(3/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(3/5)

Alle billeder af Grosser Schweizer Sennenhund