Hunderacen Irsk Ulvehund

Beskrivelse af Irsk Ulvehund

Irsk Ulvehund er verdens højeste hunderace. En hunderace, der har været kendt i mange tusinde år i Storbritannien og Irland, hvor man mener at kunne spore de første forfædre langt før vores tidsregning. Irsk Ulvehund har fået sit navn efter dens oprindelige opgave som jagthund, hvor den specielt blev brugt til jagt på ulve. Da den sidste ulv blev skudt i Irland i 1786, begyndte man i stedet at avle racen frem mod en selskabshund, hvor ejerskabet betød høj samfundsstatus og i en lang periode kun var forbeholdt adelige og kongelige.

Den oprindelige Irsk Ulvehund var tæt på at uddø, da Kaptajn George Augustus Graham viede resten af sit liv til at redde racen. Da den oprindelige Irske Ulvehund var meget truet af udryddelse, benyttede Kaptajn Graham senere Grand Danois, Hjortehund og Mastiff i en del af avlsprogrammet for at genskabe Irsk Ulvehund.

I 1885 grundlagde han i fælleskab med andre opdrættere den irske klub for hunderacen, kaldet "Irish Wolfhound Club". Denne klub udarbejdede den første standard for Irsk Ulvehund, som vi kender den i dag.

Temperament

Irsk Ulvehund - eller Ulvehunden - er en mynde. Hundene blev oprindelig brugt til storvildtjagt, og mange har stadig en del jagtinstinkt i sig. De fleste eksemplarer af Irsk Ulvehund vil i åbent terræn jage alt, hvad der bevæger sig.

Irsk Ulvehund er bygget til at løbe hurtigt og langt, og er - trods størrelsen - overraskende udholdende. Hundene stiller dog ikke meget store krav til motion eller aktivering; men de skal dog have lejlighed til at røre sig og løbe igennem dagligt.

Irsk Ulvehund er ikke en udpræget vagthund; da racen normalt er social og venlig, og tager venligt mod besøgende. Dog har hundenes størrelse en god "virkning" på ubudne gæster, og dens følsomhed over for flokkens sindsstemning gør, at den straks registrerer og reagerer på uro, frygt eller vrede.

Foregår der noget usædvanligt efter mørkets frembrud, vil de fleste ulvehunde advare med en respektindgydende gøen.

I dagligdagen er Irsk Ulvehund aristokratisk, selvstændig og meget nært knyttet til sin familie. Hundene trives godt med børn, og er meget tålmodige i deres omgang med dem.

En Irsk Ulvehund skal behandles med kærlighed og respekt, og være en naturlig del af familien. Racen anser sig selv som ligeværdig med familien, og forventer en plads i sofaen, og en respektfuld hundetræning og opdragelse. Hvis en Irsk Ulvehund føler den bliver behandlet uretfærdigt, kan hundene blive fornærmede i flere dage.

Irsk Ulvehund vil gerne være med til at bestemme farten i alt hvad der foregår - herunder også farten hvor den kommer - eller ikke kommer - når der bliver kaldt på den. Alt hundetræning og indlæring skal foregå med positive metoder, samtidigt med man er helt konsekvent i regler og krav til hunden.

Irsk Ulvehund indretter sig normalt hurtigt og let under forskellige forhold.

Pasning og pleje

Irsk Ulvehund har en middellang pels, der er strid og nem at holde. Hofteledsdysplasi forekommer kun i sjældne tilfælde hos ulvehunde.

Den sætter ca. 1 kg hundefoder til livs pr. dag, og bør altid fodres med et kvalitetsfoder.

 

 

 

Oprindelsesland

Irsk Ulvehund har oprindelse i Irland

Hundens størrelse

Irsk Ulvehund har en højde på 80 - 88 cm og en vægt på 50 - 70 kg

Farver

gråbrindle, hvedefarvet, sort, rødbrindle og rødgylden

Alternative navne

Wolfdog, Ulvehund

Type

Irsk Ulvehund er en mynde og hører under FCI-gruppen for "Mynder" (Gruppe 10)

DKK Specialklub

Myndeklubben

Aktivitet

(3/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(2/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(5/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 7 andre hunderacer under mynde er mindre end Irsk Ulvehund :