Japanese Chin

Beskrivelse af Japanese Chin

Japanese Chin stammer helt oprindeligt fra Kina - ligesom Pekingeseren, som racen er nært beslægtet med. De kinesiske kejsere forærede tidligere nogle hunde til det japanske hof, som japanerne krydsede med den ældgamle europæiske dværgspaniel. Denne krydsning førte til den race vi i dag kalder Japanese Chin.

Da Komm. Matthew Perry i 1853 fik til opgave at åbne handelsvejene til Japan, hjembragte han adskillige hunde til USA. To af disse hunde blev skænket til dronning Victoria i England, hvor racen blev meget populær blandt overklassen. Englands prinsesse Alexandra havde f.eks. adskillige Japanese Chin hunde ved sin side, ligesom de første eksemplarer af racen i England altså tilhørte dronning Victoria.

Senere smuglede sømændene også hunde via den japanske handelsvej. På den måde kom Japanesen også i den almene befolknings eje.

Temperament på Japanese Chin

Japanese er en intelligent og meget livlig, vaks og legesyg lille hunderace. Af natur er den meget nysgerrig, glad for børn og er altid selv parat til leg.

Hundene er nært knyttede til deres ejer og resten af deres familie. Japanesen er dog ikke en hunderace, der gør alt for at behage sin ejer. Den foretrækker selv at blive vartet op. Med andre ord, er Japanesen meget selvstændig og egenrådig, og ikke en hunderace, der bliver ubetinget lydig.

Japanese Chin er venlig overfor de fleste, og en udpræget selskabshund, der elsker at blive kælet og have kontakt med sine ejere. Omgang med andre dyr er meget sjældent problematisk.

Japanese Chin er en blød og følsom hunderace, som ikke må behandles hårdt. Hundene kræver også en god socialisering, for ikke at blive nervøse eller frygtsomme i nye situationer.

Pasning og pelspleje

Japanesen har en silkeblød pels, der kun kræver meget lidt børstning. Ved almindeligt jord, mudder og skidt er hunden ofte ren, så snart den er tør. Pelsen er tæt over hele kroppen undtagen over ansigtet, hvor håret er kort. Håret er lang på halsen, siderne, benene og halen.

Japansk Chin har ingen underpels, og "lugter ikke af hund", når den bliver våd.

Oprindelsesland

Japanese Chin har oprindelse i Japan

Hundens størrelse

Japanese Chin har en højde på 20 - 27 cm og en vægt på 3 - 4 kg

Farver

Hvid med sorte eller røde aftegninger, symmetrisk fordelt fra partiet om øjnene til hen over ørerne og over kroppen. Det er ønsket at hunden har en bred blis fra næseparti til isse (Buddhas tommelfinger).

Alternative navne

Japansk Chin, Japansk Spaniel

Type

Japanese Chin er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben for Små Selskabshunde

Aktivitet

(2/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(4/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(4/5)