Hunderacen Keeshond

Beskrivelse af Keeshond

Keeshond er en selvstændig hunderace med officiel oprindelse i Tyskland, og kendes ved et kækt, opmærksomt udseende. Keeshond er egnet som vagthunde, rottehunde og familiehunde.

De tyske spidshunde er allesammen efterkommere af de gamle Canis familiaris palustris Rüthimeyer hunde fra stenalderen, og den senere opståede Palehus-spids. De udgør Mellemeuropas ældste hunderace, som talrige andre racer er opstået udfra.

I landene uden for tysk sprogområde, bliver Wolfspitz også kaldet for Keeshond, medens Zwergspitz (eller Dværgspids) også kendes som hunderacen Pomeranian.

Temperament for Keeshond

Keeshond er opmærksom, livlig og trofast. Hundene er intelligente og meget lærevillige, og relativt lette at opdrage. Med en medfødt mistænksomhed mod fremmede og Keeshonds manglende interesse for at strejfe og jage, er hunderacen en god vogter af hjem og familie. En Keeshond bør hverken være sky eller aggressiv, og hundene har normalt et robust og sundt helbred.

Keeshond er også selvbevidste og selvstændige, og kræver derfor variation og medfølelse under hundetræning og opdragelse.

Keeshonde er normalt venlige af natur, og godmodige overfor børn og andre hunde. Med en helt tidlig tilvænning kan Keeshond også fungere med katte og andre husdyr. Man skal være opmærksom på at Keeshond gerne giver hals, og samtidig gøer meget højt.

Pasning og pleje

Keeshond er udstyret med en fyldig og rigelig dobbelt pels, med masser af underuld, der får pelsen til at stå ud fra kroppen. Der skal derfor bruges tid på at pleje Keeshonden, men en god gennembørstning 1-2 gange om ugen er normalt tilstrækkelig.

2 gange om året er der fældeperioder, hvor det er en fordel at børste hunden dagligt. Keeshond fælder en del; men meget kan klares med en hyppig gennembørstning.

Oprindelsesland

Keeshond har oprindelse i Tyskland (Holland)

Hundens størrelse

Keeshond har en højde på 43 - 55 cm og en vægt på 15 - 21 kg

Farver

Altid ulvegrå

Alternative navne

Tysk spids, ulvespids

Type

Keeshond er en spidshund og hører under FCI-gruppen for "Spidshunde og hunde af oprindelig type" (Gruppe 5)

DKK Specialklub

Spidshundeklubben

Aktivitet

(3/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(3/5)

Gøende

(5/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(4/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 3 andre hunderacer under spidshunde er mindre end Keeshond :