Hunderacen King Charles Spaniel

Beskrivelse af King Charles Spaniel

King Charles Spaniel er en godmodig og venlig familie- og selskabshund, som let forveksles med Cavalier King Charles Spanielen. Der er dog tale om to seperate racer, som har en del ligheder i både temperament, udseende og historie. King Charles Spaniel er den mindste af de to racer, og har ofte en smule kortere pels.

King Charles Spaniel har i flere hundrede år været en populær selskabshund. Racen har sin oprindelse og udbredelse fra de adelige i både Frankrig og England, hvor specielt Englands Kong Charles II (1630 – 1685) havde en stor forkærlighed for de små spaniels. Deraf har racen også sit navn: King Charles Spaniel.

Temperament

King Charles Spaniels er venlige og omgængelige hunde, som knytter sig stærkt til deres familie. Som udpræget selskabshund gennem flere hundrede år, er en King Charles Spaniel afhængig af kontakt, og trives dårligt alene. En King Charles Spaniel nyder at få opmærksomhed, og elsker at ligge hos sin ejer og blive kælet.

Hundene er også meget intelligente, og lærer hurtigt. King Charles Spaniels kan sagtens lære lydighedsøvelser, kunstner og tricks - og de viser gerne hvad de kan for den rette belønning.

King Charles Spaniels er normalt helt uproblematiske med både andre hunde og mindre husdyr. Racen er normalt også tolerant og venlig overfor store og små børn, hvis de behandler hunden godt. King Charles Spanielen er en lille hund, og leg bør derfor naturligvis kun foregå stille roligt.

Hundene gøer normalt ikke meget, og er ikke særligt vagtsomme. King Charles Spaniels egner sig godt til lejligheder og etagebyggerier. Hundenes tilpasningsevne er ret stor, og deres behov for lange gåture og daglig motion er begrænset. Hundene deltager dog altid gerne på ture i skoven og lignende.

Pasning og pelspleje

King Charles Spanielen har en lang, silkeblød pels, der skal redes et par gange ugentligt. De lange ører skal holdes rene, og pelsen må ikke filtre. Det er en god idé, at vænne hundene til at blive børstet og soigneret allerede mens de er hvalpe. På den måde bliver pelsplejen en god hyggestund for både hund og ejer.

En King Charles Spaniel behøver allermest opmærksomhed og kontakt, og tilpasser sig oftest efter familien med hensyn til behovet for motion.

Racen kan have en del sundhedsproblemer, som man bør undersøge og overveje, inden anskaffelsen af en King Charles Spaniel hundehvalp.

Oprindelsesland

King Charles Spaniel har oprindelse i England

Hundens størrelse

King Charles Spaniel har en højde på 23 - 30 cm og en vægt på 4 - 6 kg

Farver

Black and tan (sort med brune aftegninger), ruby (kastaniebrun), blenheim (rødbrune aftegninger på hvid bund), trefarvet (sort og hvid med rødbrune aftegninger).

Alternative navne

English Toy Spaniel,

Type

King Charles Spaniel er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Aktivitet

(2/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(1/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(1/5)

Gøende

(1/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(5/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 7 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end King Charles Spaniel :

Alle billeder af King Charles Spaniel