Hunderacen Lhasa Apso

Beskrivelse af Lhasa Apso

Lhasa Apso er en selskabshund, der har sin oprindelse i højsletterne i Tibet. Beliggende i en højde over 3000 meter fra havets overflade, er dette et hårdt og ekstremt klima med lange isvintre og korte, varme somre. Lhasa Apsoen er gennem tusinder af år tilpasset dette ekstreme klima, så hundenes tykke, fyldige pels beskytter meget effektivt mod klimaet.

Man kan spore beretninger om Lhasa Apso helt tilbage til 800 f.Kr, og racens udbredelse i de tibetanske klostre har altid været stor. Man har betragtet Lhasa Apso som lykkebringer, hvor hundene specielt var udbredte i de adelige kredse. Hundene er her altid blevet behandlet med stor hengivenhed og har nydt en helt særlig, priviligeret stilling. Mange betragter nu Lhasa Apso'en som den ægte, tibetanske løvehund.

Udbredelsen af Lhasa Apso i den vestlige verden begyndte først i det 20. århundrede

Temperament på Lhasa Apso

Lhasa Apso er en stolt, selvbevidst, intelligent og egensindig hund. Når man har fået hundens tillid, er den både trofast og lystig.

Lhasa Apso'er er normalt også behagelige, hengivne og tilpasser sig nemt forskellige forhold. De kender ikke til svigefuldhed og man opnår intet hos denne hunderace med magt. Den vil være sammen med ejeren, og har behov for tæt kontakt og god relation til denne, ellers trives hundene ikke.

Lhasa Apso er ofte mistroisk overfor fremmede og temmeligt vagtsom.

Af natur er den glad anlagt og besidder stor sans for humor. Det ses ikke sjældent at hundene sætter et lille skuespil i scene.

Hver Lhasa Apso er også en unik hund, for man finder sjældent to hunde, der er helt ens.

Lhasa Apso hører til blandt de små selskabshunde. Hundene passer derfor også godt i en lejlighed. Omgangen med børn og mindre husdyr er også ganske uproblematisk, hvis hundene tilvænnes fra starten og bliver behandlet ordentligt.

Pasning og pelspleje

Lhasa Apso's særlige kendetegn er den tykke pels, der i dens hjemland var nødvendig som beskyttelse mod det ekstreme klima. Pelsen udgør en betydelig del af Lhasa Apso´ens skønhed og kræver meget omhu.

Lhasa Apso'en vil gerne med på længere ture, men trives også fint uden faste, lange, daglige aktiviteter. Tre korte ture i snor kan sagtens fungere i hverdagen, hvis hunden aktiveres lidt ekstra i weekenden. Det primære for disse hunde, er de har selskab af deres ejere.

Oprindelsesland

Lhasa Apso har oprindelse i Tibet

Hundens størrelse

Lhasa Apso har en højde på 24 - 28 cm og en vægt på 4 - 7 kg

Alternative navne

Tibetansk løvehund, løvehund

Type

Lhasa Apso er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Aktivitet

(2/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(3/5)

Gøende

(4/5)

Fremmede

(2/5)

Hunde

(5/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 9 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end Lhasa Apso :