Hunderacen Löwchen

Beskrivelse af Löwchen

Löwchen er en gammel fransk hunderace, der kan føres helt tilbage til den tidlige middelalder. Man kan se racen på malerier fra det 14. til det 17. århundrede sammen med damer fra det bedre borgerskab, magtfulde herrer, politikere og biskopper. 

Löwchen blev dog efterhånden glemt, og efter 2. verdenskrig var den meget tæt på at være uddød, som mange andre kendte hunderacer. Men takket være Madame Bennert - en belgisk opdrætter - lykkes det at opspore rester af den gamle race, og hun begyndte derpå at lave et nyt opdræt.

Siden er bestanden af Löwchen igen langsomt vokset, primært på grund af racens venlige væsen og kønne udseende; men den hører dog stadigvæk til de lidt sjældnere små hunderacer. Löwchen er også beslægtet med de andre typer af Bichon-hunderacer. 

Löwchen's internationale navn er "Petit Chien Lion", hvilket betyder "lille løvehund" og skyldes den specielle klipning, som racen er kendt for.

Löwchen kom første gang til Danmark i 1975.

Temperament

En Löwchen er venlig, legesyg og altid glad. Racen egner sig rigtig godt som familiehund, og kan tilpasse sig mange forskellige måder at leve på. Den er en udpræget selskabshund, som kommer godt ud af det med børn i alle aldre og som altid er parat til leg.

Racens mangeårige historie som selskabshund, gør den dog ikke velegnet til at være meget alene. Hundene har nemlig brug for meget kontakt med deres familie, og mistrives ofte i isolation. 

Intelligensen er relativt høj, og man kan sagtens lære en Löwchen en masse hundetricks, hvis man har lyst. Man kan komme langt med belønninger og ros, og hundene optræder og viser gerne deres indlærte kunstner. Man får også sjældent problemer med stædighed, da racen generelt er meget medgørlig.

En Löwchen er ikke specielt aktiv, men den vil alligevel gerne med rundt og ud at gå nogle længere ture. Det behøver dog ikke være hver dag, for hunden trives også fintmed lidt mindre motion, hvis blot den er meget sammen med sine ejere.

Da man skal børste hunden jævnligt, er det anbefalelsværdigt at få gjort pelsplejen til nogle små hyggestunder, hvor der gerne må deles lidt godbidder, ros og kæl ud samtidigt.

Pasning og pleje

Hvis man vil udstille sin Löwchen, skal den "løveklippes", men klipningen er ikke en afgørende nødvendighed for racen. Man skal dog huske, at løveudseendet hører med til racens særpræg, og det er det, som gør en Löwchen til en “løvehund”. Pelsen skal gennembørstes nogle gange om ugen og racen fælder moderat.

Oprindelsesland

Löwchen har oprindelse i Frankrig

Hundens størrelse

Löwchen har en højde på 25 - 33 cm og en vægt på 5 - 8 kg

Farver

Alle farver, og i ensfarvede og plettede

Type

Löwchen er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben for Små Selskabshunde

Aktivitet

(2/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(1/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(1/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(5/5)