Hunderacen Magyar Agar

Beskrivelse af Magyar Agar

Magyar Agar er en ungarsk mynde, som har været kendt i mange århundreder. De tidligste Magyar Agars er fundet i bjergene langs den nordlige og østlige grænse af Ungarn, hvor man mener hundene er indført til omkring det 10. århundrede.

Magyar Agar er en mynde, som jager ved hjælp af både syn og næse. Hundene er oprindeligt avlet til langdistance arbejde som apportører af hare og hjort.

I Ungarn hævdes det, at en ægte Magyar Agar skal kunne klare 30 - 50 kilometer om dagen.

Bønderne brugte tidligere en mindre udgave udgave af Magyar Agar, som nu er uddød.

Temperament på Magyar Agar

Magyar Agar er trofast og hengiven overfor sine ejere, og meget sjældent aggressiv. Hundene kan dog være noget reserverede overfor fremmede, og besidder en del mere vagtinstinkt end de typiske mynder. Magyar Agar er også meget intelligent, nem at træne og yderst trofast. Det er dog vigtigt, hundene socialiseres tidligt.

Magyar Agar er en jagthund (mynde), og derfor kan omgangen med mindre husdyr være problematisk. Det er dog ikke umuligt, hvis hunden tilvænnes helt fra hvalp, og der overvåges mens der er mindre dyr tilstede. Den stærke byttedrift gør også Magyar Agar svær at have løs, da den oftest vil jage mindre dyr den møder.

Pasning og motion

Magyar Agar er ikke en hyperaktiv hunderace, men har dog brug for en god daglig motion for at trives. Lange ture, cykling og decideret hundesport, som lure cursing og hundevæddeløb, er gode aktiviteter for en Magyar Agar.

Oprindelsesland

Magyar Agar har oprindelse i Ungarn

Hundens størrelse

Magyar Agar har en højde på 64 - 69 cm og en vægt på 22 - 31 kg

Alternative navne

Hungarian greyhound

Type

Magyar Agar er en mynde og hører under FCI-gruppen for "Mynder" (Gruppe 10)

DKK Specialklub

Myndeklubben

Aktivitet

(5/5)

Motion

(5/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(2/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(4/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(2/5)

Hunde

(2/5)

Alle billeder af Magyar Agar