Hunderacen Malteser

Beskrivelse af Malteser

Malteser er en hunderace, som har været kendt i mange hundrede år. Oprindelsen til racen ligger i det centrale område af Middelhavet; sandsynligvis på øen Meleda.

Hunden blev bragt vidt omkring i området, og senere til Rom - og i nyere tid kom Malteseren til Frankrig, hvor racen blev yderst populær som sengevarmer, selskabshund og som et middel til behandling af skavanker. Da racen gjorde sit indtog i Frankrig, blev den med tiden den mest populære af Bichonerne.

Temperament på Malteser

En Malteser er hengiven, venlig, opmærksom og social. Hundene er nært knyttet til deres ejere, og elsker at være midtpunktet i familien. Man bør derfor sikre sig, at man kan tilbyde sin Malteser tilstrækkelig selskab og kontakt i dagligdagen.

Der er tale om livlige, aktive små selskabshunde, som er lærenemme og intelligente. Maltesere vil også gerne lege og løbe, og er både robuste og sejlivede hunde på trods af deres lille størrelse. Racen kommer godt ud af det med både store og små børn, som behandler hunden ordentligt. Omgang med andre hunde og mindre husdyr volder også meget sjældent problemer.

Malteserens kontaksøgende temperament, gør racen nem at træne. De fleste Maltesere er vilde med at lære cirkuskunstner og tricks, og hundene kan sagtens lære mere avancerede øvelser.

Pels og pleje af Malteser

Malteseren er helt hvid, og har en hvid silkeagtig pels, der kræver intensiv pleje. Hunden skal redes igennem dagligt, og skæg og øjne skal holdes pinligt rene. Det er også nødvendigt med ugentlige bad, og soignering efter måltider omkring munden. Til gengæld fælder hundene ikke.

Hvis ikke man synes daglig pelspleje er en fornøjelse, bør man ikke kaste sin kærlighed på Malteseren.

Oprindelsesland

Malteser har oprindelse i Middelhavsområdet

Hundens størrelse

Malteser har en højde på 20 - 25 cm og en vægt på 3 - 4 kg

Farver

Hvid.

Type

Malteser er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Aktivitet

(2/5)

Motion

(1/5)

Intelligens

(5/5)

Træning

(5/5)

Legesyg

(5/5)

Børnevenlig

(1/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(5/5)

Territoriel

(4/5)

Gøende

(5/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(5/5)