Hunderacen Maremma

Beskrivelse af Maremma

Maremma hunden stammer fra Italien, hvor den har sin oprindelse i forskellige typer hyrdehunde fra distriktet Maremma i Toscana og i Latium. Disse hunde er blevet blandet med hyrdehunde, som stadig bruges i Abruzzerne i dag - og dermed er den nu FCI-anerkendte hunderace opstået.

Maremma har derudover meget af sin grundlæggende oprindelse til fælles med hunderacer som Akbash, Kuvasz og Pyrenæisk Hyrdehund.

I Italien er hundene altid blevet brugt som vogtere af hjorde og ejendomme.

Temperament på Maremma

På trods af deres store størrelse, kan Maremma være udmærkede familiehunde i områder med tilstrækkeligt plads. Århundreders avl har gjort Maremma til en rolig hund med et intelligent gemyt, og et kraftigt instinkt for at vogte sin flok og ejendom. Racen er avlet til at passe på sin flok, og trives derfor godt sammen med andre husdyr.

Maremma har let til at gø, hvis de bliver mistænksomme på noget - og de vil ofte fortsætte med at gø i timevis. Derfor er de ikke umiddelbart egnede til boligkvarterer, medmindre hunden bliver vel socialiseret og trænet helt fra hvalp. En gård på landet fungerer bedst, langt væk fra naboers ejendomme og trafik.

Hundene er hengivne, trofaste og ubestikkelige, og besidder en høj grad af selvstændighed. En Maremma bliver derfor aldrig en udpræget lydig hund; men den lærer for det meste at adlyde sin ejer, hvis den kan se et formål med det. Hunderacen kan være svær at motivere til gentagelser, da de ofte kommer til at kede sig. Maremma bør opdrages konsekvent, retfærdigt, roligt og venligt; og naturligvis altid uden brug af fysisk afstraffelse.

Pasning og pleje af Maremma

En Maremma har en grov pels, som er meget nem at holde. En jævnlig gennembørstning anbefales dog, hvis hundene skal gå indendøre. Man bør endvidere være opmærksom på, hundene ikke tåler varme særligt godt.

Oprindelsesland

Maremma har oprindelse i Italien

Hundens størrelse

Maremma har en højde på 60 - 75 cm og en vægt på 30 - 50 kg

Farver

Hvid. Der accepteres dog nuancer i elfenben, lys orange eller citron; men kun i begrænset omfang.

Alternative navne

Maremma Hyrdehund, Italian Sheepdog, Maremma Sheepdog

Type

Maremma er en hyrdehund og hører under FCI-gruppen for "Hyrde og Kvæghunde" (Gruppe 1)

DKK Specialklub

Klubben For Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde

Aktivitet

(4/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(2/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(4/5)

Fremmede

(1/5)

Hunde

(1/5)

Alle billeder af Maremma