Hunderacen Mastino Napoletano

Beskrivelse af Mastino Napoletano

Mastino Napoletano er en stor molosser hund, som kan føres mange tusinde år tilbage til de romerske krigshunde. I dag anvendes Mastino Napolitano i hjemlandet Italien som politihund, i kraft af sit meget veludviklede instinkt som vagt- og beskyttelseshund. I Danmark anvender man Mastino Napoletano som vagthund og familiehund.

Temperament

Mastino Napoletano er en stor og tung, kraftig og kompakt Molossorhund, med en kropslængde 10% større end hundens højde.

Mastino Napoletano har en selvsikker og fast, loyal karakter. Racen er hverken aggressiv eller bidsk uden grund, dog kan den være noget reserveret overfor fremmede mennesker. Den beskytter hjemmet og dets beboere og er altid vagtsom og majestætisk - og den følger altid med i familiens gøremål.

Mastino Napoletano er en race, som i sin opvækst kræver en familie med god tid til at have hund, og en stor forståelse for Mastinoens karakter og egenskaber. Man skal have en stor fleksibilitet, samtidig med at man er meget tålmodig med racen - især i forbindelse med lydighedstræningen.

Mastinoen er en rolig, intelligent, selvstændig race og den kan godt være ret dominant. Det går sjældent at have samme køn i en flok, og legekammerater af samme køn.

Pasning og pleje

Det mest karakteristiske ved racen er hovedet. Her skal huden være rigelig, med rynker og folder, hvoraf den mest typiske og markerede forløber fra yderste øjenkrog nedad mod mundvigen. Pelsen er kort og tæt pelset, og den kræver ikke den store pelspleje; men hudfolderne skal til gengæld holdes rene og tørre for at undgå svamp og dårlig lugt. Racens mange rynker kræver at man soignerer og rengører pelsens folder og rynker dagligt, for at undgå svamp og bakterieangreb.

Oprindelsesland

Mastino Napoletano har oprindelse i Italien

Hundens størrelse

Mastino Napoletano har en højde på 58 - 77 cm og en vægt på 50 - 70 kg

Alternative navne

Mastino, Napoletaner, Mastin, Neapolitansk Mastiff

Type

Mastino Napoletano er en vagthund og hører under FCI-gruppen for "Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde" (Gruppe 2)

DKK Specialklub

Dansk Molosser Klub

Aktivitet

(1/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(1/5)

Fremmede

(1/5)

Hunde

(2/5)

Alle billeder af Mastino Napoletano