Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Beskrivelse af Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retrieveren - kaldet Tolleren - har sin oprindelse på Nova Scotia halvøen i Canada.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever har en historie, som går langt tilbage i tiden. Der findes flere historier om, hvordan hunderacen opstod.

Den mest udbredte er, at en Mr. Allen i omkring 1870 krydsede en leverfarvet flatcoated retriever med en labradorlignende hund. Afkom efter denne parring blev senere krydset med Spaniels, ligesom Chesapeake Bay Retriever og Collie formentlig også er blandet i Nova Scotia Duck Tolling Retrieveren.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever eksisterede som ren hunderace i ca. 75 år, før den blev udbredt til resten af Canada. I disse år gik Tolleren under navnet Little River Duck Dog, efter Little River distriktet i Yarmouth County.

I 1945 blev Nova Scotia Duck Tolling Retriever anerkendt af den Canadiske Kennel Klub, under sit nuværende navn. Herefter begyndte en udbredelseaf hunderacen til resten af verden. I 1980 blev racen anerkendt af FCI. Registreringer viser, at der fra 1945 til 1985 blev registreret 1700 Tollere i hele Canada.

Omkring 1960 var Nova Scotia Duck Tolling Retrieveren ved at uddø. Et par canadiske opdrættere formåede dog at få racen til at overleve, ved at avle på deres egne hunde. Fra disse ca. 10 Tollere stammer alle de Tollere, der er i dag.

Temperament på Tolleren

Nova Scotia Duck Tolling Retriever er en jagthund, som oprindeligt blev fremavlet til at skulle apportere vildt på land og i vand.

De fleste Nova Scotia Duck Tolling Retrievere lever nu som familiehunde; men det er vigtigt at man i den daglige omgang med sin Toller er opmærksom på dens grundlæggende raceegenskaber.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever er nemlig stadig en aktiv hund, som har brug for at motionere både sin hjerne og sin krop. Når man anskaffer sig en Nova Scotia Duck Tolling Retriever , skal man være indstillet på, at man får en hunderace, der har brug for meget opmærksomhed og meningsfuld aktivitet hele livet. Der skal bruges en del energi og tid på samvær med hunden, og afses tålmodighed og tid til både hundetræning og opdragelse.

Foruden den fysiske motion har en Nova Scotia Duck Tolling Retriever brug for at blive stimuleret mentalt. Det betyder, at Tolleren hele sit liv bør deltage i en form for hundetræning og at hunden i hverdagen skal indgå som en del af sin familie.

Ved hundetræningen skal hunden først og fremmest lære at samarbejde med sin ejer og omgås andre hunde. Det konkrete indhold i træningen er ikke så afgørende, da Nova Scotia Duck Tolling Retriever normalt nyder alle former for træning.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever er en hunderace avlet til apportering, og derfor vil det være naturligt for hundene at hente, bære og bringe ting til deres ejer. Tollerklubbens forskellige kredse arrangerer alle en eller anden form for træning, som er målrettet Nova Scotia Duck Tolling Retriever forudsætninger og behov.

Nova Scotia Duck Tolling Retrievere elsker også opgaver. Både samarbejdsøvelser, spor, tricks, lydighed, apportering, agility, feltsøgning og problemløsning er et hit (og bør være en del af)  enhver Tollers liv.

Hvis man sørger for ens Nova Scotia Duck Tolling Retriever er godt aktiveret, får man en hund, som er rolig og et trygt og tillidsfuldt medlem af familien.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever er normalt venlig og omgængelig; men kan være en smule reserveret overfor fremmede. Hundenes oprindelse som jagthunde, kan gøre omgang med mindre husdyr vanskelig - en forudsætning for succes på dette område, er altid at man starter tilvænningen tidligt.

Tolleren er intelligent, let at træne og meget udholdende. Et karakteristika er også, at hundene er meget legesyge.

Noca Scotia Duck Tolling Retrieveren er en middelstor hund, kraftfuld og kompakt, harmonisk og godt muskuløs, med en middel til svær knoglebygning. Den er adræt, vågen og beslutsom. Mange Tollere har et lidt bedrøvet udtryk, indtil de begynder at arbejde.

Pasning af Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever skal - som nævnt ovenfor - have en del motion og aktivering. Hundene har en halvlang pels, som er nem at holde. Normalt kan man klare sig med en ugentligt gennembørstning af sin Nova Scotia Duck Tolling Retriever, og sikre sig at der ikke kommer filter i pelsen.

Oprindelsesland

Nova Scotia Duck Tolling Retriever har oprindelse i Canada

Hundens størrelse

Nova Scotia Duck Tolling Retriever har en højde på 45 - 51 cm og en vægt på 17 - 23 kg

Farver

rød eller orange - behæng og halens underside skal være lysere

Alternative navne

Tolleren, Toller, Nova Scotia Retriever, Duck Tolling Retriever

Type

Nova Scotia Duck Tolling Retriever er en jagthund og hører under FCI-gruppen for "Apporterende jagthunde" (Gruppe 8)

DKK Specialklub

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub (Tollerklubben)

Aktivitet

(3/5)

Motion

(5/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(3/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(2/5)

Hunde

(5/5)

Leder du efter små hunderacer?