Rumænsk Hyrdehund Mioritic

Beskrivelse af Rumænsk Hyrdehund Mioritic

Rumænsk Hyrdehund Mioritic er også udsprunget af tatarenes hunde, som blev bragt til området omkring Sortehavet for århundreder siden. Disse hunde blev spredt ud over området ved Karpater-bjergene og udover den nordlige del.

Rumænsk Hyrdehund Mioritic blev anerkendt af FCI den 6. juli 2005.

Temperament

Rumænsk Hyrdehund Mioritic har et livligt temperament, men fremstår afbalanceret og rolig.

Rumænsk Hyrdehund Mioritic er altid opmærksom og på vagt, disciplineret og meget knyttet til sin herre. Racen er yderst mistroisk over for fremmede, og bør socialiseres intensivt som hvalp. Rumænsk Hyrdehund Mioritic vil altid forsvare sin flok mod trusler, og hundene kender ikke til frygt.

Som de fleste andre vagthunde er Mioritic ikke egnet til begyndere. Det er vigtigt, at man ikke ender med en over 50 kilo tung, beskyttende hund, som ikke kan kontrolleres, og som ikke adlyder. Selv når Rumænsk Hyrdehund Mioritic er unge og ligner kælne bjørne, skal de behandles som en voksen Mioritic. Træningen af racen starter i det øjeblik, du tager den hjem, og fortsætter livet igennem.

Som med alle andre hunderacer, er hannerne betydeligt mere territorielle end hunhunde. Rumænsk Hyrdehund Mioritic accepterer derfor sjældent fremmede artsfæller på sit område; men racen kan - med tidlig socialisering - godt leve sammen med andre hunde og mindre husdyr.

Overfor børn er Rumænsk Hyrdehund Mioritic venlig, legesyg og tålmodig. Racen kan dog være beskyttende overfor familiens børn. Man bør altid have opsyn med hunden, mens der er børn eller fremmede tilstede.

Pasning og pleje

Mioritic er godt tilpasset til forskelligt vejr, da den lodne pels beskytter både mod kulde og varme.

Pelsen er samtidigt forholdsvis nem at holde. Indtil 2 års alderen, skal børstes 5-10 minutter hver dag, for at holde den ren og uden filter. Efter de to år vil pelsen blive endnu lettere at holde, og kan nøjes med et par ugentlige gennembørstninger. En Rumænsk Hyrdehund Mioritic er i øvrigt lang tid om at tørre, hvis den bades.

Racen trives kun med 'frihed under poterne', og mulighed for at beskytte sit territorie og sin flok. Rumænske Hyrdehunde er derfor meget uegnet til lejligheder og små villahaver.

Oprindelsesland

Rumænsk Hyrdehund Mioritic har oprindelse i Rumænien

Hundens størrelse

Rumænsk Hyrdehund Mioritic har en højde på 65 - 85 cm og en vægt på 50 - 65 kg

Farver

hvid, lys gul eller grå, eventuelt plettet med disse farver. Gråt hud pigment er at foretrække.

Type

Rumænsk Hyrdehund Mioritic er en hyrdehund og hører under FCI-gruppen for "Hyrde og Kvæghunde" (Gruppe 1)

Aktivitet

(4/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(3/5)

Træning

(3/5)

Legesyg

(3/5)

Børnevenlig

(2/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(3/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(1/5)

Hunde

(2/5)