Hunderacen Russisk Toy

Beskrivelse af Russisk Toy

Den første omtale af en russisk/engelsk Toy Terrier lignende hund findes i beskrivelser fra Peter d. Store's tid (f.1672-1725).

I starten af det 20. århundrede var Engelsk Toy en af de mest populære selskabshunde i Rusland. I perioden mellem 1920-50 faldt antallet af hunde dog midertidigt til et kritisk niveau, pga. manglende importer af nye hunde.

I midten af halvtredserne begyndte russiske opdrættere så at genskabe hunderacen udfra de tilbageværende eksemplarer. Standarden for Russisk Toy var væsentligt forskellig fra den engelske Toy Terrier's standard på mange områder, og derfor udviklede Russisk Toy sig efterhånden til en selvstændig race i Rusland.

I 1958 blev en hanhund med specielle lange frynser på ører og ben født, som var meget charmerende. Opdrætterne der arbejdede med Russisk Toy Terriers valgte derfor at beholde denne egenskab, og grundlaget for racens langhårede model blev dermed fastlagt.

Først i 2006 kom Russisk Toy på FCI's liste over anerkendte hunderacer. Fra 2010 er racen også kommet under optagelse i den amerikanske kennelklub, AKC.

Russisk Toy findes i to pelsvarianter. En korthåret og en langhåret, hvor den korthårede er den oprindelige type, som har en del ligheder i udseendet med Prazsky Krysarik fra Tjekkiet.

Temperament på Russisk Toy

En Russisk Toy er en af verdens mindste hunderacer, og primært opdrættet som selskabshund - men også i mindre grad som skadedyrsbekæmper. Racen er derfor ganske aktiv, vagtsom og legesyg. Hundene er normalt stærkt knyttede til deres familie, og udstyret med et selvsikkert væsen og er normalt venlige overfor både børn og voksne.

Russisk Toy har et vist vagtinstinkt, og giver altid lyd fra sig når der ankommer gæster. Racen beskrives ofte som ganske gøende.

Omgang med andre hunde er normalt helt uproblematisk, men mindre husdyr kan give vanskeligheder, da Russisk Toy kan have et medfødt instinkt for at jage mindre dyr. Det er derfor afgørende at Russisk Toy bliver socialiseret tidligt, og ikke behandles som et lille barn, da racen ellers nemt kan blive problematisk.

Pasning af Russisk Toy

Den langhårede Russisk Toy kræver let børstning nogle gange om ugen. Den korthårede kræver stort set ingen pelspleje. Russisk Toy kræver dertil en god luftetur dagligt, gerne med mulighed for at rende fri i en indhegnet have.

Russisk Toy trives dårligt, hvis de isoleres fra familien i længere tid, så man bør sikre sig hunden ikke skal efterlades meget alene.

Oprindelsesland

Russisk Toy har oprindelse i Sovjet Unionen

Hundens størrelse

Russisk Toy har en højde på 20 - 26 cm og en vægt på 1 - 3 kg

Farver

Sort og tan. Blå og tan. Brun og tan. Rød i forskellige nuancer.

Type

Russisk Toy er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

Aktivitet

(3/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(2/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(4/5)

Gøende

(5/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(2/5)

Alle billeder af Russisk Toy