Hunderacen Shih Tzu

Beskrivelse af Shih Tzu

Shih Tzu er en langhåret, blød selskabshund, som har sin oprindelse i det fjerne østen. Racens historie er ikke fuldstændigt anerkendt, men hundene er formentlig beslægtede med både Lhasa Apso og Pekingeser. Shih Tzu er den mindste af de tibetanske selskabshunde.

De første eksemplarer af Shih Tzu kom til Europa i 1930. Shih Tzu fik sin første racestandard i 1935, nedskrevet af Shih Tzu Klubben. Efter 2. verdenskrig blev hundene bragt til USA, og Shih Tzu fik sikret sin overlevelse som populær udstillingshund og selskabshund.

Temperament

Shih Tzu's er søde, legesyge, venlige, intelligente og modige hunde. Som rene selskabshunde, er de meget afhængige af deres ejers opmærksomhed. Det meste af tiden, vil Shih Tzu hunden helst ligge helt op af sin ejer. 

Racen elsker børn og fungerer som ganske gode vagthunde. Hertil kommer, at racen ikke har for vane at være voldsomt gøende; og derfor egner sig godt til lejligheder og etageejendomme.

Hundene er også følsomme og selvstændige, og finder sig ikke i drilleri og uretfærdig behandling. Shih Tzus kan derfor virke stædige - men da racener intelligent og lærer hurtigt, er de relativt nemme at træne med lidt tålmodighed.

Pasning af Shih Tzu

Shih Tzu skal have børstet sin pels dagligt, og i et ugentligt bad med en mild shampoo. Racen kræver derfor ret omfattende pelspleje, som man bør starte allerede mens hunden er hvalp. Det er vigtigt, at den daglige pelspleje blive til en hyggestund, som både hund og ejer nyder. 

Er man ikke interesseret i omfattende, daglig pelspleje bør man kigge sig om efter en anden hunderace. 

Oprindelsesland

Shih Tzu har oprindelse i Tibet

Hundens størrelse

Shih Tzu har en højde på 22 - 26 cm og en vægt på 4 - 7 kg

Farver

alle pelsfarver tilladte

Type

Shih Tzu er en selskabshund og hører under FCI-gruppen for "Selskabshunde" (Gruppe 9)

DKK Specialklub

Klubben For Små Selskabshunde

Aktivitet

(2/5)

Motion

(2/5)

Intelligens

(4/5)

Træning

(4/5)

Legesyg

(4/5)

Børnevenlig

(2/5)

Vagthund

(4/5)

Pelspleje

(4/5)

Territoriel

(4/5)

Gøende

(5/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(5/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 5 andre hunderacer under selskabshunde er mindre end Shih Tzu :