Hunderacen Siberian Husky

Beskrivelse af Siberian Husky

Siberian Husky er en smuk slædehund, hvis hjemland er USA, men som oprindelig stammer fra det nordøstlige Rusland (Sibirien). Siberian Husky blev anerkendt i USA i 1930, og den første Siberian Husky kom til Danmark i 1968.

Temperament på Siberian Husky

Siberian Husky er en hurtig, nøjsom, arbejdsom og meget elegant slædehund. Hundene er udbredte som slædehunde, udstillingshunde og som familiehunde i aktive familier.

En Siberian Husky gøer meget sjældent - og aldrig uden grund. Hundene er ganske uegnede som vagthunde, da de aldrig gøer, når der kommer nogen.

Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at det sjældent kan lade sig gøre at have en Siberian Husky løs uden snor. Hundene er meget selvstændige, og besidder et veludviklet jagtinstinkt; så de vil oftest være ganske uforudsigelige på egen hånd.

Siberian Huskies er normalt omgængelige med andre hunde; mens omgangen med mindre dyr kan være mere problematisk. Overfor børn er hundene både venlige og legesyge, hvis de bliver behandlet ordentligt og med respekt.

Siberian Husky er venlig og omgængelig overfor mennesker, og er ganske utrættelig. Racens ophav som spidshund, gør hundene meget intelligente og selvstændige - så man skal ikke forvente man kan få en lydighedschampion ud af en Siberian Husky.

Hundene ynder ofte at grave, og egner sig ikke til dem der foretrækker en smuk have.

Pasning og pleje

En Siberian Husky skifter mindst een gang årligt den gamle pels ud, og i denne periode fælder hunden voldsomt. Til gengæld går en Siberian Husky ikke og småfælder året rundt. Udenfor fældeperidoen holdes pelsen blot ren - og fri for filter - med en ugentlig gennembørstning eller to.

Den voksne Siberian Husky holder af lange gåture, cykelture eller endnu bedre - vognkørsel. Man behøver ikke at motionere sin hund flere timer dagligt, men man må påregne sig en del tid i den friske luft. Og husk: en Siberian Husky er ligeglad med om det regner, hagler eller sner.

Oprindelsesland

Siberian Husky har oprindelse i USA

Hundens størrelse

Siberian Husky har en højde på 51 - 60 cm

Farver

Alle farver og aftegninger er tilladte

Type

Siberian Husky er en slædehund og hører under FCI-gruppen for "Spidshunde og hunde af oprindelig type" (Gruppe 5)

DKK Specialklub

Dansk Polarhunde Klub

Aktivitet

(5/5)

Motion

(4/5)

Intelligens

(2/5)

Træning

(2/5)

Legesyg

(2/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(1/5)

Pelspleje

(2/5)

Territoriel

(1/5)

Gøende

(4/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(5/5)

Andre hunderacer i gruppen slædehunde