Hunderacen Staffordshire Bull Terrier

Beskrivelse af Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier er en mellemstor, korthåret hunderace, som oprindeligt blev opdrættet til bullbaiting i England. I starten af det tyvende århundrede blev racen anerkendt af The Kennel Club som Staffordshire Bull Terrier.

Igennem avlen er den moderne hund kendt for sit ukuelige mod, høje intelligens og store udholdenhed. Kombineret med dens hengivenhed for sine venner (og børn i særdeleshed), sin evne til at slappe af og generelle stabilitet, gør Staffen til en populær familiehund. Det er blevet sagt, at "Ingen race er mere kærlig overfor sin familie". På grund af deres glæde ved børn er Staffordshire Bull Terrier også kendt som "The Nanny Dogs" i England.

Racen er naturligt muskuløs og kan forekomme skræmmende, men på grund af deres naturlige forkærlighed for mennesker er Staffordshire Bull Terrier uegnet som vagthund eller til angrebstræning. Racen kan, hvis den ikke socialiseres ordentligt, blive meget intolerant overfor andre hunde med alderen.

Staffen er ikke egnet til førstegangsejere, da dens ukuelige terrier-sind kræver en god indsigt i hundetræning og -adfærd - kombineret med en vilje til at ville arbejde og træne med hunden.

Staffordshire Bull Terriers bør aldrig opdrages med hårde metoder. Derimod er det meget vigtig, at man altid er yderst konsekvent i alt hvad man gør med hunden.

Staffordshire Bull Terrier kaldes også ofte for Engelsk Staffordshire Terrier - selvom det er en fejlagtigt racebetegnelse, som sandsynligvis er opstået pga. ligheden med den mere kendte og populære Amerikanske Staffordshire Terrier.

Staffordshire Bull Terrier er ikke omfattet af den nye hundelovgivning pr. 1. juli 2010 - men racen er placeret på den såkaldte observationsliste, hvorfor ejere af racen bør udvise ekstra stor ansvarlighed og påpasselighed.

Oprindelsesland

Staffordshire Bull Terrier har oprindelse i Irland

Hundens størrelse

Staffordshire Bull Terrier har en højde på 37 - 41 cm og en vægt på 15 - 17 kg

Farver

rød, gul, sort, blå, hvid, brindle

Alternative navne

staff, staffy, stafford, engelsk staffordshire terrier, irsk staffordshire terrier

Type

Staffordshire Bull Terrier er en terrier og hører under FCI-gruppen for "Terriere" (Gruppe 3)

DKK Specialklub

Dansk Terrier Klub

Aktivitet

(3/5)

Motion

(4/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(4/5)

Vagthund

(2/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(3/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(1/5)

Leder du efter små hunderacer?

Disse 5 andre hunderacer under terriere er mindre end Staffordshire Bull Terrier :