Hunderacen Thai Ridgeback dog

Beskrivelse af Thai Ridgeback Dog

Thai Ridgebacks er en ud af tre hunderacer, som har en modsatrettet pelsstribe ned af ryggen. Thai Ridgeback hunde er oprindeligt opstået i Thailand, men bliver langsomt kendt ude i verden. Racens oprindelse er omgæret af mange myter og historier, og udbredelsen af racen er meget lille udenfor Thailand. Den første Thai Ridgeback Dog kom til USA i 1994.

Thai Ridgeback kan variere meget i størrelse, og kan svinge mellem 15-28 kilo for hunhunde, og 22-35 kilo for hanhunde.

Temperament

Thai Ridgeback dogs er en intelligent race. Energiniveauet er typisk ganske højt, når racen får mulighed for at være aktiv. Hvis en Thai Ridgeback er godt opdrættet og socialiseret kan hundene være loyale, kærlige, trofaste familiehunde i aktive familier.

Thai Ridgebacks er beskyttende overfor deres hjem og familie, og er ofte tilbageholdende overfor fremmede. Hvis racen ikke er ordentligt socialiseret, kan der opstå aggression.

Thai Ridgeback hunde fungerer bedst ved aktive, konsekvent ejere, som har en god forståelse af hundes adfærd. På grund af racens lille geografiske udbredelse og mangel på menneskelig kontakt, er den thailandske Ridgeback stadig meget selvstændig, uafhængig og stædig.

Thai Ridgeback Dogs har også meget af de oprindelige instinkter og en temmelig høj byttedrift. Den thailandske Ridgeback anbefales ikke til førstegangsejere.

Den thailandske Ridgeback hopper ganske godt, og kan have tendens til at strejfe. En have med en forsvarlig indhegning er derfor nødvendig, hvis man vil have en Thai Ridgeback hund i familien.

Pasning af Thai Ridgeback Dog

Udover den modsatrettede pelsstribe på ryggen, er en Thai Ridgeback helt korthåret. Den fælder meget lidt, og er nem at passe. Da racen ikke har underuld, er den mindre allergifremkaldende end andre racer.

Aktivitetsniveauet på Thai Ridgeback hunde er til gengæld i den højere ende, så man skal afse daglig tid til aktivering og stimulering af sin Thai Ridgeback. Man bør heller ikke anskaffe en Thai Ridgeback som sin første hund, da racens oprindelige natur og kravene til korrekt prægning og socialisering er meget høje.

Sundheden i racen er ganske god, men der findes enkelte arvelige tilstande, som er hensigtsmæssige at have for øje.

Oprindelsesland

Thai Ridgeback Dog har oprindelse i Thailand

Hundens størrelse

Thai Ridgeback Dog har en højde på 51 - 61 cm og en vægt på 19 - 35 kg

Farver

fawn, blå, rød, sølv eller sort. Altid ensfarvet, dog er sort maske tilladt på fawn og røde hunde. Ridgen på ryggen kan antage forskellige (og fast definerede) former: f.eks. leaf, needle, feather, arrow, pin, violin m.fl. Jo bredere ridgen er, desto bed

Alternative navne

Mah Thai Lang Ahn, Thai Ridgeback

Type

Thai Ridgeback Dog er en jagthund og hører under FCI-gruppen for "Spidshunde og hunde af oprindelig type" (Gruppe 5)

DKK Specialklub

Spidshundeklubben

Aktivitet

(4/5)

Motion

(4/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(5/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(5/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(1/5)

Hunde

(2/5)

Alle billeder af Thai Ridgeback Dog