Hunderacen Weimaraner

Beskrivelse af Weimaraner

Weimaraner er en stående jagthund, som har sin oprindelse i Tyskland. Racens oprindelse er ikke fuldstændigt klarlagt, men det ligger dog fast, at hundene blev brugt ved hoffet i Weimar allerede i starten af det nittende århundrede.

Den daværende udgave af Weimaraner, var dengang en mere udpræget kobbel-hund, som blev avlet udfra hundenes egenskaber til jagt.

Da jagt med kobbler af hunde blev mindre udbredt, begyndte man avle hønsehunde ind, og renavlede disse hunde til den nu kendte Weimaraner.

Allerede før århundredskiftet fandtes der også en langhåret variant af Weimaraner, men kun i enkelte eksemplarer.

Fra omkring 1890 blev racen stambogsført. Weimaraner er derfor sandsynligvis den ældste, tyske stående jagthund, som er holdt helt fri for indkrydsning af fremmede racer siden.

I 1897 blev den Tyske Weimaraner Klub stiftet, og i 1961 stiftes Dansk Weimaraner Klub.

Temperament på Weimaraner

En Weimeraner er en stående jagthund, som tidligere er blevet brugt til jagt på større vildt. Racen arbejder rigtig godt efter skuddet.

En Weimaraner er temperamentsfuld, og skarp overfor vildt, arbejder godt i både vand og på land og har et meget effektivt søg.

Weimaraner er meget intelligent og kan trænes til rigtig mange opgaver, men de er også meget selvstændig og kræver derfor en erfaren hundeejer. Hundene er temmeligt energiske, meget loyale og - i modsætning til mange andre jagthunde - ganske gode vagthunde.

Racen fungerer sjældent med katte eller andre mindre dyr - og det stærke, indgroede jagtinstinkt kan også give problemer, hvis en Weimaraner får mulighed for at jage større dyr som får eller geder.

Weimeraneren er venlig overfor børn i familien, men kan være noget voldsomme for de mindste. Fremmede børn accepteres i noget mindre grad.

Weimaranere kan godt være temmeligt gøende.

Pasning af Weimaraner

En Weimaraner er enten helt korthåret eller langhåret. Den korthårede Weimaraner kræver næsten ingen pelspleje. Den langhårede variant kræver ugentlige gennembørstninger, hvis man foretrækker at holde pelsen pænest muligt. Weimaranere fælder en smule i perioder.

Aktivitetsnivauet på en Weimaraner er temmeligt højt, og racen egner sig kun til en familie, hvor der bruges tid og energi på hunden. Racen bør have mulighed for at løbe på indhegnede områder hver dag, og skal gerne stimuleres med jagtarbejde eller tilsvarende aktivitet. Weimaraneren er bl.a. en formidabel sporhund.

Hundene egner sig ikke til passive liv i haven eller i lejligheder; men skal have daglig mulighed for at udnytte deres jagtinstinkt og få brugt deres energi.

Oprindelsesland

Weimaraner har oprindelse i Tyskland

Hundens størrelse

Weimaraner har en højde på 70 - 70 cm

Farver

Sølvgrå

Type

Weimaraner er en jagthund og hører under FCI-gruppen for "Stående jagthunde" (Gruppe 7)

Aktivitet

(3/5)

Motion

(5/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(5/5)

Vagthund

(3/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(3/5)

Gøende

(3/5)

Fremmede

(5/5)

Hunde

(5/5)