Hunderacen Whippet

Beskrivelse af Whippet

Whippets blev fremavlet til at jage ved synet og løbe vildt op i åbne områder ved høje hastigheder. Man kan finde mange gengivelser af små greyhound-lignende hunde i kunst helt tilbage til romertiden, men den første skriftlige engelske brug af ordet "Whippet" med hensyn til en type hund var i 1610. Der er bl.a. et billede af hunden "Misse" - en af to engelske Whippets præsenteret for Louis XV - og et andet billede, med kammeraten "Turlu" af samme kunstner (Musée National de Fontainebleau).

I det nittende århundrede, var Whippet racing en national sport i England, mere populært end fodbold. Det er i begyndelsen af denne periode, eksistensen af Whippet som en særskilt hunderace kan angives med sikkerhed. Den moderne Whippet opstod i 1890, da den engelske Kennel Klub gav hunderacen officiel anerkendelse, hvilket gjorde Whippet berettiget til hundeudstillinger og indførelsen af kontrollerede stamtavler. I USA, blev Whippet anerkendt i 1888 af American Kennel Club (AKC).

Whippet har en stor alsidighed som både jagt, væddeløb, udstillings- og ledsagehund, hvilket har gjort det til en af de mest populære mynde racer.

Whippets er også blevet kaldt "fattigmands væddeløbsheste."

Temperament på Whippet

Whippets er generelt rolige og venlige hunde, og kan oftest nøjes med at tilbringe størstedelen af dagen med masser af hvile. De er loyale og venlige overfor deres familie og elsker at være i centrum af familien. På grund af disse sociale egenskaber, er Whippets kendt som blandt andet terapihunde i forskellige plejeinstitutioner.

De kan dog gø og reagere på fremmede - og også beskytte deres ejer, hvis truet.

Whippet er en meget alsidig hunderace, der findes i en bred vifte af farver og aftegninger.

"Bygget til fart og arbejde", siger racebeskrivelsen. Men selv om de er energiske og ivrige til  hundevæddeløb eller lure coursing, er velstimulerede hunde både rolige og afslappede indendøre.

Whippet'en er elskværdig, venlig og blid - men i besiddelse af meget stor intensitet under væddeløb og lignende aktiviteter.

Oprindelsesland

Whippet har oprindelse i England

Hundens størrelse

Whippet har en højde på 45 - 51 cm og en vægt på 7 - 14 kg

Farver

Næsten alle farver og aftegninger er tilladt

Type

Whippet er en mynde og hører under FCI-gruppen for "Mynder" (Gruppe 10)

DKK Specialklub

Myndeklubben

Aktivitet

(3/5)

Motion

(3/5)

Intelligens

(1/5)

Træning

(1/5)

Legesyg

(1/5)

Børnevenlig

(3/5)

Vagthund

(1/5)

Pelspleje

(1/5)

Territoriel

(1/5)

Gøende

(2/5)

Fremmede

(3/5)

Hunde

(3/5)